Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Все още не са загасени големите пожари в Сакар планина

Снимка: БТА

Продължава борбата с големите пожари, които вчера избухнаха в Сакар планина на територията на общините Харманли и Любимец, съобщи директорът на Областната дирекция “Пожарна безопасност и защита на населението” в Хасково Митко Чакалов. От снощи в двете общини е обявено бедствено положение.
Огънят е засегнал около 4 хил. декара – предимно сухи треви, храсти и малко лозя, а широколистната гора, попаднала в обхвата на бедствието, е близо хиляда декара. В момента се работи за прокарване на просека от източната страна, която да ограничи по-големия пожар.
Според Митко Чакалов няма опасност за населените места. Вероятната причина за възникването на огъня е човешка небрежност.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

България днес - 27 септември 2024 г.

В Световния ден на туризма пътуваме – в пространството, във времето и в спомените. "България днес" ни отвежда из улиците на древна Сердика и дворцовия комплекс на Константин Велики, за да разберем как са се  чувствали хората, които..

публикувано на 27.09.24 в 19:00

До 5 октомври ЦИК трябва да определи местата за избирателни секции в чужбина

При старта днес на предизборната кампания за предстоящите извънредни парламентарни избори на 27 октомври, служебният премиер Димитър Главчев отчете, че продължават усилията на изпълнителната власт да се елиминира изкривяването на вота на хората...

публикувано на 27.09.24 в 15:53

Над 900 000 българи са пътували в чужбина през отпускарския месец август

Пътуванията на български граждани в чужбинапрез август 2024 г. са 903 400, или с 8.3% повече от август 2023 г, съобщи Националният статистически институт в Световния ден на туризма - 27 септември. Пътуванията с цел почивка и екскурзия..

публикувано на 27.09.24 в 13:58