Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Горещото време продължава

Снимка: ЕПА/БГНЕС

Във вторник, 25 юни, преди обед ще бъде предимно слънчево, а в следобедните часове ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност и на отделни места главно в Западна и Централна България ще има краткотрайни валежи, придружени с гръмотевици. Ще духа слаб, в Източна България до умерен вятър от изток-североизток. Максималните температури ще бъдат между 31° и 36°, в София – около 31°.

В планините
сутринта ще бъде слънчево. По-късно предимно над масивите в Западна и Централна България ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност и на места ще превали и прегърми. Ще духа слаб до умерен вятър от изток-североизток. Максималната температура на височина 1200 м ще бъде около 25°, на 2000 м – около 18°.

По Черноморието
ще бъде предимно слънчево. Ще продължи да духа слаб до умерен вятър от изток-североизток. Максималните температури ще бъдат 26°-29°, а на морската вода – 23°-25°. Вълнението на морето ще бъде 3 бала.

Над по-голямата част от Балканите ще бъде предимно слънчево. Над крайните северозападни райони ще се развива купесто-дъждовна облачност. В Атина и Букурещ ще бъде 35 градуса, в Истанбул – 31, в Белград – 30.

Европа – в Северна Италия и района на Алпите, както и на Британските острови ще вали дъжд. Над Скандинавския полуостров, останалата част от Западна и Централна Европа и в прибалтийските страни ще бъде предимно слънчево. В Украйна на отделни места ще превали. В Европейска Русия в източната половина и южните райони ще вали дъжд, докато на запад ще има повече слънчеви часове. В Мадрид ще бъде 35 градуса, в Париж – 29, във Виена и Берлин – 28, в Стокхолм – 27, в Рим – 26, в Москва и Санкт Петербург – 23.

Отвъд Океана – в Чикаго ще бъде 33 градуса, в Ню Йорк – 32, в Кейптаун – 19, в Мелбърн – 15 градуса.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Трети мост над Дунав и фериботът Русе-Гюргево са ключови проекти за региона

България има изключително важна роля за свързаността на няколко региона. Страната ни е кръстопът между Балканския полуостров, Източното Средиземноморие и Черно море. Това заяви заместник-министърът на транспорта Анна Натова на среща с Матю Бойс,..

публикувано на 28.06.24 в 17:28

Авангардни сортове череши показват на Празника на черешата в Кюстендил

С приготвянето на 1500 сладоледа с черешов сироп тази вечер на площад "Велбъжд" в Кюстендил започва Празникът на черешата. Програмата ще продължи три дни, предаде кореспондентът на БНР в града Кирил Фалин. Специално за събитието, което по..

публикувано на 28.06.24 в 16:45

2500 дка със земеделски култури са унищожени от градушката в Благоевградско

Министерството на земеделието планира да разшири противоградовата защита на земеделските площи с нови 24 ракетни площадки, като работата  стартира още тази година. Това каза министърът на земеделието Георги Тахов в Гърмен на среща със земеделски..

публикувано на 28.06.24 в 14:40