Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Президентът няма да ръководи българската делегация на срещата на НАТО

Снимка: FB / Румен Радев

Президентът Румен Радев не приема предложението на Министерския съвет да ръководи българската делегация и да участва в срещата на държавните и правителствени ръководители във Вашингтон, съобщиха от президентството.

Държавният глава не приема някои положения от приетите от Министерския съвет рамкови позиции, отнасящи се до ангажименти, които страната ни поема относно войната в Украйна. Тези рамкови позиции ще бъдат защитавани от България на срещата на алианса. Позициите са приети на вчерашно заседание на правителството, но не са обнародвани и са само за служебно ползване, предаде репортерката на БНР Цветелина Стоянова. На въпрос на БНР какви са необявените позиции, от президентството отговориха: "Министерският съвет дължи отговор на българските граждани за приетите от него рамкови позиции и за ангажиментите, които страната ни поема относно войната в Украйна".


На 21 юни правителството взе решение страната ни да бъде представена на срещата на НАТО и от президента Румен Радев, и от служебния премиер Димитър Главчев, а днес от Министерския съвет предложиха делегацията да бъде водена от Радев.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Росен Желязков

Росен Желязков е вероятният кандидат за премиер на ГЕРБ-СДС

Бившият председател на Народното събрание Росен Желязков вероятно ще получи утре от президента Румен Радев първия мандат за съставяне на кабинет, предположи пред БНР депутатът от ГЕРБ-СДС Любен Дилов. Той добави, че се позовава на “ заявления ” на..

публикувано на 30.06.24 в 12:30
Илияна Йотова

Има опасност от сериозна политическа криза

Вицепрезидентът Илияна Йотова определи ситуацията у нас като “ изключително нестабилна ”. “ Има голям опасност от сериозна политическа криза, която да направи така, че да не можем да се справим с Плана за възстановяване и устойчивост, с оперативните..

публикувано на 29.06.24 в 13:53

По съседски: Събития с балкански адрес

Скопие твърди, че България няма проект за жп връзка по Коридор №8 Изграждането на жп линията от Крива Паланка до България по Коридор №8 може да загуби финансирането от ЕС, поради непроведени търгове и несключени договори. Това пише в..

публикувано на 28.06.24 в 10:30