Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Авангардни сортове череши показват на Празника на черешата в Кюстендил

Снимка: БНР-архив

С приготвянето на 1500 сладоледа с черешов сироп тази вечер на площад "Велбъжд" в Кюстендил започва Празникът на черешата. Програмата ще продължи три дни, предаде кореспондентът на БНР в града Кирил Фалин.



Специално за събитието, което по традиция събира хиляди гости от страната и чужбина, Институтът по земеделие край града готви изложба с  перспективни сортове череши за страната и региона.


Ще има и множество конкурси - за най-красиво и атрактивно аранжиран щанд с череши, за най-едра череша. Следва да отбележим, че миналата година рекордьорът от близкото село Граница беше с диаметър 36 милиметра.



Тази вечер в рамките на събитието се очаква концерт на легендарната българска група "Акага", а в събота на сцената ще качат Елица Тодорова, Миро и Дивна.

Сред атракциите е и алея на занаятите, както и безплатни туристически обиколки на забележителностите в град Кюстендил.



Вижте още любопитни материали за традициите на Кюстендилския край:





Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

България днес - 27 септември 2024 г.

В Световния ден на туризма пътуваме – в пространството, във времето и в спомените. "България днес" ни отвежда из улиците на древна Сердика и дворцовия комплекс на Константин Велики, за да разберем как са се  чувствали хората, които..

публикувано на 27.09.24 в 19:00

До 5 октомври ЦИК трябва да определи местата за избирателни секции в чужбина

При старта днес на предизборната кампания за предстоящите извънредни парламентарни избори на 27 октомври, служебният премиер Димитър Главчев отчете, че продължават усилията на изпълнителната власт да се елиминира изкривяването на вота на хората...

публикувано на 27.09.24 в 15:53

Над 900 000 българи са пътували в чужбина през отпускарския месец август

Пътуванията на български граждани в чужбинапрез август 2024 г. са 903 400, или с 8.3% повече от август 2023 г, съобщи Националният статистически институт в Световния ден на туризма - 27 септември. Пътуванията с цел почивка и екскурзия..

публикувано на 27.09.24 в 13:58