Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Президентът апелира за бързо завършване на терминала в Александропулис

Снимка: m.president.bg

Президентът Румен Радев проведе работна среща с гръцкия премиер Кириакос Мицотакис. В Атина те обсъдиха спешното активизиране на работата по стратегическите двустранни проекти. На брифинг Радев обясни, че такъв стратегически проект е терминалът за втечнен природен газ при Александруполис, който трябва да заработи най-късно през октомври. Терминалът все още има технически проблеми, които се отстраняват. България участва в проекта, като придоби 20% от него, припомни Радев.

За призива на Скопие да се промени Договорът за приятелство и добросъседство с България
президентът Радев заяви: "За огромно съжаление държавното ръководство на Северна Македония явно не е готово за поста. Необходимо е познаване на международното право. Когато се подпише международен договор, той трябва да се изпълнява от всички следващи правителства, а не да се ревизира".

Румен Радев допълни, че са нужни и знания по статистика, защото вече 120 000 македонци имат българско гражданство, с доказан по документи български произход, предава БТА.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Николай Денков

Предложението за технически кабинет има предимства, но и проблеми

Предложението на “Демократи за силна България” за техническо правителство с третия мандат има своите предимства, но има и своите проблеми, затова трябва да се обсъди внимателно , заяви председателят на парламентарната група ПП-ДБ Николай Денков..

публикувано на 07.07.24 в 12:57

ПП-ДБ да поиска третия мандат и да предложи технически кабинет

Партия “Демократи за силна България” предлага на партньорите си от коалиция ПП-ДБ да поискат третия проучвателен мандат, за да се опитат да съставят технически кабинет, гарантиращ “ европейския демократичен, правов и антикорупционен ред и..

публикувано на 07.07.24 в 11:42
Кирил Петков

ПП-ДБ няма да преговаря с “Възраждане” за ново правителство

От профила си във фейсбук съпредседателят на “Продължаваме промяната” Кирил Петков обяви, че коалицията ПП-ДБ няма да преговаря с “Възраждане” за съставяне на кабинет. Той определи като “медийни внушения” твърденията, че подобни разговори са възможни...

публикувано на 06.07.24 в 13:28