Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

България отново ще се пренесе в духа на Tour de France

Снимка: Facebook/letapebulgaria

За втора поредна година България ще бъде домакин на събитието L'Etape by Tour de France, което ще се проведе в района около Велинград.

На участниците ще бъдат предложени две дистанции – 102 и 57 километра, които ще включват и едно трудно изкачване, за да може да бъде определен и Крал на планината. Това предвижда програмата на надпреварата за 28 юли. Ден преди това - на 27 юли, ще се проведат подгряващи активности с два старта без състезателен характер - семейно и детско каране.

Във Велинград също така ще бъде изградено и село в стил Тур дьо Франс, за да може духът на най-голямото колоездачно състезание да се пренесе в Западните Родопи.
До този момент са получени 650 заявки за участие, което е с 20% повече миналогодишното издание. Заявки ще се приемат и в деня на получаване на стартовите номера, съобщиха организаторите.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

От Видин започва най-дългият веломаршут у нас

Сто колоездачи от пет държави ще потеглят в събота сутрин от Видин по най-дългия веломаршрут в страната ни. Единайсетото издание на многодневното спортно приключение тази година носи името “Дунав Ултра: Следващо ниво 2024”. “Най-много..

публикувано на 30.08.24 в 20:05

Григор Димитров отива на трети кръг на US Open

Първата ракета на България, Григор Димитров, се класира за третия кръг на Откритото първенство на САЩ по тенис, след като постигна чиста победа над Ринки Хиджиката с 6-1, 6-1, 7-6 (4). Срещата продължи малко над два часа и 10 минути. В първите два..

публикувано на 29.08.24 в 10:40

В Приморско дадоха старт на четвъртия етап от Международната колоездачна обиколка на страната

Започна четвъртият, най-дългият от петте етапа на 71-вата Международна колоездачна обиколка на България. Стартът бе даден в Приморско, а движението ще се ограничава поетапно в участъците от Приморско до Сливен. Първият етап от София до Троян..

публикувано на 28.08.24 в 11:21