Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

В края на работната седмица температурите тръгват нагоре

Снимка: БГНЕС

До полунощ преваляванията ще спрат и през втората половина на нощта ще преобладава ясно време. В източните райони ще духа слаб северозападен вятър, в останалата част от страната ще е почти тихо.

В петък
, 5 юли, ще преобладава слънчево време. Главно над Източна България ще има купеста облачност, но само на отделни места ще превали краткотраен дъжд. Температурите ще се повишават и максималните ще бъдат между 28° и 33°, в София - около 28°. 

По Черноморието
 ще е слънчево, с купеста облачност, но само на отделни места ще превали. Ще духа слаб до умерен вятър от север-северозапад. Максималните температури ще са до 27°-29°. Температурата на морската вода е 25°-26°. Вълнението на морето ще бъде 2 бала.

В планините
 ще преобладава слънчево време. Ще има купеста облачност и на отделни места мже да превали. Ще духа до умерен, предимно северен вятър. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 22° , на 2000 метра - около 15 градуса.

На Балканите
 ще бъде предимно слънчево и температурите от югозапад ще се повишават. Повече облачност ще има над източните райони, на отделни места там ще превали.

Над повечето райони в Западна и Централна Европа ще преобладава слънчево време. Облачно и с валежи ще бъде на Британските острови, в северните райони на Франция, в Белгия, Нидерландия, Дания и крайните северни райони на Германия. Ветровито, с краткотрайни интензивни валежи, на места с гръмотевици ще бъде времето на Скандинавския полуостров, в балтийските страни, Беларус, западните райони на Европейска Русия и на Украйна. Над останалата част от Източна Европа ще бъде предимно слънчево и доста по-топло от обичайното.

В Лондон ще е 20°, а в Париж 24°. В Рим 30°, Лисабон 26°, Белград - 29°, Варшава и Берлин 22°. В Москва и Виена 27 °, в Мадрид 37°, в Букурещ и Атина 32°. В Истанбул ще е 28°.

Отвъд Океана
– във Ванкувърще е 24°, а в Отава 27 °. В Сан Франциско 24°,  Ню Йорк – 28°, Чикаго – 27°, Маями – 32°, а в Мексико сити 24°. В Каракас се очакват максимум 25°, в Лима 18°,  Сантяго де Чиле 16°, а в Рио де Жанейро ще е 27°. В Карачи и  Маракеш 35° , в Риад 42 °, Тел Авив 30°, в Кайро 36°. В Мелбърн 12°, в Сидни 16°, в Окланд 13° и в Уелингтън 11°.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Снимка: Facebook / Празник на пеперудите

Празникът на пеперудите в Полска Скакавица събра любителите на дивата природа

Край водопада на с. Полска Скакавица, Кюстендилско, любителите на пеперудите и дивата природа се събраха на "Празник на пеперудите", за да наблюдават един от най-красивите природни феномени по река Струма. Водопадът е висок около 50 метра и се нарежда..

публикувано на 07.07.24 в 10:05

Eвропейска седмица на кинологията в Бургас

Бургас е домакин на петнадесетата Европейска седмица на кинологията, съобщи БТА. Тя започва от 6 юли в района на Конна база в Морската градина и се организира от Българския републикански киноложки съюз, съвместно с Общината. Международният..

публикувано на 06.07.24 в 08:10

"Трабант фест" в Тетевенския Балкан

Тетевенското курортно село Рибарица е домакин на дванадесетото издание на "Трабант фест", съобщиха организаторите от Национален клуб Трабант. Любителите на марката се събират на 6 юли (събота) в местността "Костина", където ще дефилират близо сто..

публикувано на 06.07.24 в 07:15