Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Български ученици в Италия пресъздадоха във филм историята на лечителя Иван Раев

Снимка: Българско училище "АзБуки" в Рим

Възпитаници на Българското училище “АзБуки” в Рим и Колеферо разказаха във филм историята на билкаря Иван Раев (1876-1938 г.), съобщи директорката на учебното заведение Мариола Георгиева.

“Билкарят Иван Раев” е създаден в рамките на националната програма на Министерството на образованието и науката “Неразказани истории на българи в чужбина”.

Българско лечение спасява Европа от смъртоносна епидемия

Иван Раев, често наричан “билколечителят”, е едно от най-интересните и загадъчни имена в българската история на медицината. Той е човек, който с упоритост и посвещение успява да промени живота на хиляди хора. Неговото откритие за лечението на паркинсонизъм с беладона остава като едно от най-значимите постижения в българската медицинска история”, казва Мариола Георгиева.

Тя е убедена, че Иван Раев ще бъде запомнен не само като велик лечител, но и като символ на надеждата и вярата в силата на природата.



БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Снимка: Клуб за народни танци Мъниста, Валенсия

Клуб "Мъниста" отново събира любителите на български народни танци във Валенсия

Клуб за български народни танци "Мъниста" във Валенсия открива тази вечер от 17:30 часа местно време новия танцов сезон. От "Мъниста" канят през Фейсбук страницата си  всички желаещи да се присъединят към сбирките им на адрес: Calle de Chiva, Nº..

публикувано на 04.09.24 в 08:25

Елизавета Марчева е победителка във всеукраинската олимпиада по български език

Елизавета Марчева спечели първо място във всеукраинската олимпиада по български език и литература. Девойката е завършила тази година Болградската гимназия "Г. С. Раковски" със златен медал. Тя получи грамота за успешното си участие на церемонията..

публикувано на 03.09.24 в 20:20

Велико Търново впечатли сънародници от Сърбия

Българо-сръбският център от Враня организира  двудневна екскурзия до Велико Търново за членовете на сдружението. Голяма част от пътуващите за първи път посетиха старата българска столица.  „Дължим голяма благодарност на Генералното консулство..

публикувано на 02.09.24 в 14:02