Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Червен код за много големи горещини е подаден за цялата страна

Снимка: БГНЕС

В сряда ще е слънчево и много горещо, след обяд с незначителна купеста облачност. Минималните температури ще са между 19° и 27°, в София 20°. Максималните ще са от 38° до 43°, в столицата 38°. 

По Черноморието ще е слънчево с умерен бриз от североизток. Температурите на въздуха ще са до 32-35°. Морската вода е 26-27°. Вълнението на морето ще е 2-3 бала. 

Над планините ще е слънчево, след обяд със заоблачавания, но валежи са малко вероятни. Максималната температура на 1200 м надморска височина ще е до 33°, на 2000 м до 25°.

В четвъртък остава много горещо. След обяд ще се заоблачи, на места в северните и планинските райони ще превали и прегърми.

В Европа на юг ще е горещо. В Западното и Централното Средиземноморие ще е слънчево. Заоблачавания ще има на места над централноевропейските страни и там ще превали кратко над Германия, Швейцария, Австрия, Словакия, Унгария и Южна Полша. С много слънчеви часове ще е във Франция и Южна Англия. В Шотландия, Ирландия и над Скандинавския п-ов ще вали.

На Балканите от северозапад започва лабилизиране на въздушната маса. На места в Хърватия, Босна и Херцеговина ще има кратки валежи и гръмотевици. Над другите райони остава много горещо.

В Лондон и Париж ще е 24° и 26°. В Берлин и в Москва се очакват 25° и 31°. В Мадрид и Рим ще е 37°. В Атина и в Белград ще е 38° и 37°, в Истанбул 35°. Най-горещата евростолица ще е Букурещ с 42°.

Във Ванкувър и Монреал ще е 28° и 29°, в Чикаго и в Ню Йорк ще е 27° и 31°. В Лос Анжелис се очакват 26°, в Маями и в Мексико сити ще e 32° и 24°, в Буенос Айрес и в Рио де Жанейро ще 14° и 24°. В Дубай и в Йерусалим ще е 43° и 34°. 

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Естония пуска две евромонети по дизайн на българина доц. Светлин Балездров

Естонската централна банка пусна колекционерска монета, чието художествено оформление е дело на българския дизайнер и преподавател в Националната художествена академия доц. Светлин Балездров. Монетата с номинал от 8 евро е изработена от сребро, има..

публикувано на 25.08.24 в 11:23

Спомен за оперния бас Борис Христов като емблема на България от края на XX в.

Фотоизложба, посветена на личността на големия български оперен бас Борис Христов може да бъде разгледана до 28 август в София. Експозицията се организира от отдел "Култура, археология и културно наследство" на община Пловдив и е по повод 110 години..

публикувано на 25.08.24 в 10:05
Хижа

С културни събития на Витоша отбелязваме 129 г. от организираното от Алеко изкачване до Черни връх

Сто двайсет и деветата годишнина от организираното от Алеко Константинов изкачване до Черни връх и създаването на организирано туристическо движение у нас ще бъдат отбелязани днес с няколко културни събития, част от кампанията “Зелени библиотеки”,..

публикувано на 25.08.24 в 06:00