Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Президентът летя над София и коментира мандата за съставяне на правителство

Снимка: БТА

Очаквам още тези дни да стане ясно ще има ли мнозинство в парламента и подкрепа за мандата, даден на втората по численост парламентарна група. Реакциите на останалите парламентарно представени партии ще бъдат ясен знак за това дали ще има такава подкрепа. "И съответно аз да взема своето решение", каза президентът Румен Радев. Той обясни, че ще се съобрази с програмата на българския парламент. Винаги съм се водил от Конституцията, така ще постъпя и сега, категоричен бе държавният глава. 

Радев направи своето изявление пред журналисти в авиобаза "Враждебна", където участва в отбелязване 20-годишнината от приемането в състава на Военновъздушните сили на учебно-тренировъчните самолети от платформата на Pilatus PC. С машина РС-21 на швейцарската компания президентът летя около час над София.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Часът на Радио България по програма "Христо Ботев" - Брой 21

В брой 21 на предаването говорим за различни българско-аржентински културни взаимодействия : "Българите в Аржентина. Културната дипломация на новата eмиграция" – разговор с авторите на труда Аксиния Иванова и Иван Цанков, часове преди..

публикувано на 10.10.24 в 12:00

България е дарила над 3 млн. ваксини срещу Covid, 2.8 млн. са пратени в Иран

България е платила, но след това е унищожила или дарила над 5,5 млн. Covid ваксини. Общо от появата на ваксините за Covid-19 до 31 август 2024 г. страната ни е платила почти 250 млн. евро собствени средства за купуване на 8 488 620 дози ваксини срещу..

публикувано на 10.10.24 в 11:47

Предстои слънчев и топъл есенен четвъртък

В четвъртък , 10 октомври,  минималните температури ще са между 10 и 15°, в София 10°. Малко по-ниски ще са стойностите в котловините, където сутринта видимостта ще е намалена. Максималните температури ще са между 24 и 29°, в столицата до 24°. През..

публикувано на 09.10.24 в 19:45