Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

България и Северна Македония ще продължат съвместния културен календар

Снимка: Министерство на културата и туризма на Република Северна Македония

В Министерството на културата и туризма в Северна Македония посланикът на България в Скопие Ангел Ангелов и новият министър Зоран Лютков са обсъдили доброто сътрудничество и обмен на проекти във всички областта на културата, съобщават от македонското министерство. На разговора е присъствала и директорът на Българския културно-информационен център в Скопие Антония Велева. 

Отчетени са осъществените до момента по-мащабни събития от съвместния културен календар и участието на български творци в Международни фестивали в Северна Македония. Подчертано е, че добрата практика за обмен на съдържание между големи и престижни фестивали, както и представления и други артистични проекти, трябва да продължи. Като добър пример е посочена изложбата "Требенище", която е плод на дълго сътрудничество между националните археологически музеи в Скопие, София и Белград.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

В средата на седмицата – слънчево, но с облаци и краткотраен дъжд

В сряда , 4 септември, времето ще бъде предимно слънчево. След обяд ще се развие купеста облачност и на отделни места в планинските и източни райони ще превали краткотраен дъжд с гръмотевици. Ще духа слаб до умерен вятър от изток-североизток...

публикувано на 03.09.24 в 19:40

България днес - 3 септември 2024 г.

В "България днес" става дума за корените – разказваме историята на една бесарабска българка от украинското село Виноградовка, която преди 30 години предприема път назад към прародината – България. Ще отскочим и до Поморие с любопитни..

публикувано на 03.09.24 в 19:00

"Ди Велт" определя София като алтернатива на Париж и Лондон

София не е сред най-посещаваните европейски столици. А има какво да предложи – градът е модерен, запазвайки чара на миналото. Българската столица е добра алтернатива на Париж и Лондон, съобщава българското издание на Дойче Веле като цитира немския..

публикувано на 03.09.24 в 13:44