Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Избраха Андрей Ковачев за квестор в Европейския парламент

Снимка: БТА

Евродепутатът Андрей Ковачев от ГЕРБ и семейството на Европейската народна партия бе избран за един от петимата нови квестори в Европейския парламент. Ковачев ще бъде единственият българин в ръководството на Европарламента в този мандат. Той бе избран при първото гласуване с най-много гласове - 559 от 669 подадени и 641 действителни, при необходимо мнозинство от 321 гласа. 

Евродепутатите гласуваха два пъти за определянето на новите квестори. Европарламентът вече преизбра Роберта Мецола за председател на институцията за идните 2,5 години. Евродепутатите определиха в две гласувания и нейните 14 заместници, като сред тях няма представители на "Патриоти за Европа" и "Европа на суверенните нации". 



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

В средата на седмицата – слънчево, но с облаци и краткотраен дъжд

В сряда , 4 септември, времето ще бъде предимно слънчево. След обяд ще се развие купеста облачност и на отделни места в планинските и източни райони ще превали краткотраен дъжд с гръмотевици. Ще духа слаб до умерен вятър от изток-североизток...

публикувано на 03.09.24 в 19:40

България днес - 3 септември 2024 г.

В "България днес" става дума за корените – разказваме историята на една бесарабска българка от украинското село Виноградовка, която преди 30 години предприема път назад към прародината – България. Ще отскочим и до Поморие с любопитни..

публикувано на 03.09.24 в 19:00

"Ди Велт" определя София като алтернатива на Париж и Лондон

София не е сред най-посещаваните европейски столици. А има какво да предложи – градът е модерен, запазвайки чара на миналото. Българската столица е добра алтернатива на Париж и Лондон, съобщава българското издание на Дойче Веле като цитира немския..

публикувано на 03.09.24 в 13:44