Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

ПП-ДБ не могат да направят правителство, ще върнат втория мандат

Божидар Божанов
Снимка: БТА

Няма подкрепа за нашия подход, а именно антикорупционни закони и след това разговор за правителство. Това ни поставя в ситуация да не можем да реализираме втория мандат, заяви Божидар Божанов от преговорния екип на "Продължаваме промяната – Демократична България" (ПП-ДБ) след проведени срещи с парламентарните групи от 50-ото Народно събрание. 

"Няма да злоупотребяваме с времето и сме готови да върнем обратно веднага мандата в първия удобен за президента Румен Радев момент", подчерта и съпредседателят на ПП Кирил Петков. Председателят на парламентарната група Николай Денков не коментира дали ще подкрепят трети мандат за кабинет: "Няма никакъв смисъл в момента да обсъждаме какво ще се случи в хипотетична ситуация, нека да се връчи третия мандат, нека да видим кой ще бъде носителят, нека да видим какво ще бъде предложението, тогава ще отговорим". 




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Президентът се срещна с българските почетни консули в Полша

Президентът Румен Радев награди с почетен знак на държавния глава, почетния консул на България в Краков Веслав Новак за неговата подкрепа за разпространение на българския език и култура и цялостния му принос за развитие на двустранните отношения...

публикувано на 11.10.24 в 10:00
Атанас Илков

Министърът на вътрешните работи отказа да прогнозира срок за пълноправното ни влизане в Шенген

Министърът на вътрешните работи Атанас Илков оцени като сериозна подкрепата, която България получава за пълноправно членство в Шенген. Той обаче не се ангажира със срокове дали страната ни ще бъде приета по суша в Шенген до края на мандата на..

публикувано на 10.10.24 в 17:57
Екатерина Захариева

Българският кандидат за еврокомисар Екатерина Захариева ще бъде изслушана на 5 ноември

Проверката на правната комисия на Европейския парламент не е установила конфликт на интереси по отношение на българския кандидат за еврокомисар Екатерина Захариева. На 5 ноември предстои тя да бъде изслушана в Комисията по промишленост, изследвания и..

публикувано на 10.10.24 в 13:45