Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Комисията по бюджет и финанси задължи служебното правителство да осигури нужната помощ за пострадалите от пожарите

Снимка: БТА

Парламентарната комисия по бюджет и финанси прие решение, с което задължава Министерски съвет незабавно да предприеме необходимите действия за осигуряване на средства от бюджета за подпомагане на пострадалите от пожарите лица, предаде БТА. Министерски съвет трябва ежеседмично да информира Народно събрание за предприетите действия, както и да осигури необходимите средства за закупуване на летателна техника за гасене на пожари за нуждите на МВР. 

МС се задължава също да внесе доклад в НС за предприетите действия за усвояване на отпуснатите средства по оперативна програма "Околна среда" среда за купуване на противопожарна техника за превенция на горските пожари. Очаква се парламентът да обсъди доклада на комисията на заседанието си в петък по решение на Председателския съвет.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Двудневен еко-празник в Елхово представя чиста храна от микро ферми в региона

Елхово е разположено в югоизточната част на Тракийската низина сред плодородно поле между планините Странджа и Сакар. Край градчето преминава една от пълноводните реки в България – Тунджа, а наблизо има 21 села със земеделска земя, които са..

публикувано на 06.09.24 в 08:05

България днес - 6 септември 2024 г.

“Братя! Часът на Съединението удари!” – тези думи на писателя революционер Захарий Стоянов преди 139 години бележат събитията довели до съединението на Княжество България с Източна Румелия на 6 септември 1885 г.. Честит празник, уважаеми..

публикувано на 06.09.24 в 08:00

Топъл празничен ден, на места с превалявания

В петък, 6 септември, в повечето райони от страната ще бъде предимно слънчево. Следобед ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност и главно в югозападната половина от страната ще има краткотрайни валежи от дъжд с гръмотевици...

публикувано на 05.09.24 в 19:45