Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

България осигури автобус за учениците от българското средно училище в Братислава

Снимка: МОН

Нов автобус, осигурен от МОН, ще превозва учениците до Българското средно училище "Христо Ботев" в столицата на Словакия - Братислава, през новата учебна година. Досега там се обучаваха 96 ученици, като за следващата учебна година вече има записани близо 110. За да се учат в него, 30 деца пътуват от Виена, Унгария и околностите на Братислава. 

Началото на Българското средно училище "Христо Ботев" в Братислава е поставено през 1948 г. През ноември миналата година учебното заведение тържествено отбеляза своята седемдесет и пета годишнина.
В него учениците се обучават по български учебни планове и програми, като допълнително се изучават словашки език, история и география на Словакия. Използват се иновативни педагогически практики и се организират участия в различни програми и проекти както в Словакия, така и в България.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Тампа Бей

Ива Димитрова от Тампа, Флорида: След урагана очаквам затруднено прибиране на евакуираните по домовете

Ураганът "Милтън" удари Флорида в един много чувствителен период, когато жителите на Тампа Бей все още се възстановяваха от предишната разрушителна природна стихия – "Хелийн", каза за Радио България Ива Димитрова. По думите и, няма..

публикувано на 11.10.24 в 13:50

В окото на бурята: Наши сънародници във Флорида от първо лице за урагана "Милтън"

Ураганът "Милтън", който достигна в четвъртък Западното крайбрежие на САЩ не предизвика очаквания катастрофален воден прилив. Въпреки това нанесените щети са огромни. До момента властите съобщават за 10 човешки жертви, но броят им се..

публикувано на 11.10.24 в 12:10

719 секции в 57 държави за парламентарните избори на 27 октомври

Днес изтича срокът за образуване на избирателни секции със заповеди от ръководителите на дипломатическите и консулските представителства по света и този срок ще бъде спазен, подчерта на брифинг Цветозар Томов от ЦИК. 719 секции в 57 държави..

публикувано на 08.10.24 в 16:10