Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Български атлети ще участват в Европейските игри за трансплантирани

Снимка: БНР

Единайсет българи заминахаза Лисабон, за да участват в Европейските игри за трансплантирани и диализирани, които ще се проведат от 21 до 28 юли. Те ще се състезават в 7 от общо 11 дисциплини, сред които плуване, бадминтон, тенис, лека атлетика. Българите ще се състезават с представители на още 27 държави. Отборът ни е придружен от лекар, рехабилитатор, както и хора, съпричастни с каузата за популяризиране на донорството на органи.

В състезанията по бадминтон и петанк ще участва журналистът от БНР Наталия Маева,  с двустранна белодробна трансплантация, направена преди 8 години. Според нея всички от отбора са много мотивирани. В отбора е и Георги Пеев – първият българин с трансплантирани сърце и бъбрек, който миналата година покори Ухуру, най-високия връх в Африка.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Остава облачно със следобедни валежи на югозапад и североизток

В четвъртък  над по-голямата част от страната ще е облачно. Валежи ще има след обяд в Югозападна България и на места в североизточните райони. Минималните температури ще са между 9° на запад до 15° на изток, в София 12°. Максималните ще са от 20 до 25°,..

публикувано на 18.09.24 в 19:05

България днес - 18 септември 2024 г.

Вчера вечерта България бе луда по тениса. Най-добрият български тенисист Григор Димитров надви олимпийския шампион от Париж 2024 Новак Джокович в благотворителен мач в зала „Арена София“ с резултат 6:4, 2:6, 10:6. Двубоят беше съпроводен от смях,..

публикувано на 18.09.24 в 19:00

Евродепутатът Елена Йончева е в Йемен в опит да стигне до похитените българи от Galaxy Leader

Евродепутатът Елена Йончева е в град Сана, Йемен, като целта ѝ е да стигне до пристанищния град Ходейда на Червено море. Там се намира корабът Galaxy Leader с похитените от хутите българите – капитан Любомир Чанев и старши помощник-капитанът Данаил..

публикувано на 18.09.24 в 17:21