Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Българското куче Дарк ще бди за сигурността в Париж за Олимпиадата

4
Снимка: gdbop.bg

Полицейско куче, обучено да открива експлозиви, и неговият водач Богдан Димитров от Главна дирекция „Борба с организираната престъпност“ са вече в Париж и следят за безопасното провеждане на Олимпийските игри. Кучето Дарк и Богдан са част от българския екип полицаи, които ще съдействат на френските власти да осигурят сигурността на публиката и състезателите по време на световното спортно събитие. Двамата вече участват в претърсването на лодките по река Сена, спортни зали, стадиони и други сцени и помещения, които ще бъдат използвани по време на спортното събитие, съобщават от ГДБОП.

Общо 31 гранични полицаи и петима водачи на кучета, обучени да откриват експлозиви, изпраща МВР в Париж за Олимпийските игри, които ще започнат на 26 юли.

Снимки: gdbop.bg


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Галерия

Още от категорията

Заводът на

Японски завод за кабели мести производството си от България заради високи разходи

Японската компания "Сумитомо Електрик Борднетце" планира да преустанови дейността на единия от заводите си в България - в гр. Мездра, през 2025 г., а вторият ѝ завод - в град Карнобат, ще продължи работа с намален капацитет, предаде БТА. Причината е..

публикувано на 15.09.24 в 17:00

България лансира идеята за общи туристически маршрути с Турция

Министърът на туризма Евтим Милошев откри туристическия форум „България – открий и сподели“ в Истанбул, Турция. Форумът цели да изследва възможностите за взаимодействие между българския и турския туристически продукт. „Вярвам че съществува сериозен..

публикувано на 15.09.24 в 14:21

30 000 души аплодираха Андреа Бочели в София напук на лошото време

Близо 30 000 души аплодираха Андреа Бочели, който в съботната вечер на 14 септември празнува 30-годишната си кариера. Публиката се стече за двучасовия спектакъл на италианския тенор на националния стадион „Васил Левски“ въпреки дъждовното време. На сцената..

публикувано на 15.09.24 в 11:46