Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

"Лудогорец" взе удобен аванс от 2:0 преди реванша с "Динамо Минск"

Снимка: БТА

Българският футболен шампион "Лудогорец" победи беларуския "Динамо Минск" с 2:0 в първи мач от втория предварителен кръг на "Шампионската лига". Заради войната в Украйна реваншът ще се играе в Унгария на 31 юли. Резултатът беше открит след като в 9-та минута звездата на "Лудогорец" Якоб Пьотровски изведе централния нападател Бърнард Текпетей, който успя да се разпише.

В самия край на първото полувреме Тодор Неделев и Ивайло Чочев чрез няколко двойни подавания успяха да изненадат отбраната на гостите. Неделев се оказа очи в очи с вратаря на гостите. Българският национал беше повален на тревата и съдията отсъди 11-метров наказателен удар. Самият Неделев се нагърби с изпълнението и в 44-та минута на двубоя покачи на 2:0. През второто полувреме българите изпуснаха още няколко създадени голови възможности.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Григор Димитров

Григор Димитров достигна до осминафиналите на US Open

Григор Димитров се класира за осминафиналите на Откритото първенство по тенис на Съединените щати, побеждавайки с категоричния резултат 6:3, 6:3, 6:1 Талон Грийкспоор от Нидерландия. Българинът не остави шансове на съперника си да стигне до обрат. В..

публикувано на 31.08.24 в 09:40

От Видин започва най-дългият веломаршут у нас

Сто колоездачи от пет държави ще потеглят в събота сутрин от Видин по най-дългия веломаршрут в страната ни. Единайсетото издание на многодневното спортно приключение тази година носи името “Дунав Ултра: Следващо ниво 2024”. “Най-много..

публикувано на 30.08.24 в 20:05

Григор Димитров отива на трети кръг на US Open

Първата ракета на България, Григор Димитров, се класира за третия кръг на Откритото първенство на САЩ по тенис, след като постигна чиста победа над Ринки Хиджиката с 6-1, 6-1, 7-6 (4). Срещата продължи малко над два часа и 10 минути. В първите два..

публикувано на 29.08.24 в 10:40