Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Левите се събират на традиционен събор на Бузлуджа

Снимка: БГНЕС - архив

БСП събира днес хиляди симпатизанти на левите идеи на традиционния си митинг-събор под връх Бузлуджа в Стара планина, на който ще бъдат отбелязани 133 години от началото на организираното социалистическо движение в България. В навечерието на събитието представители на 15 политически сили от лявото пространство подписаха документ за сформирането на т.нар. "широк ляв фронт". Сред тях са БСП, "Левицата!", "Изправи се, България" и др. "Не просто правим математически сбор, правим заявка за истинска консолидация на ляво мислещите хора и даваме наша заявка за ляво управление на страната", заяви изпълняващият функциите председател на БСП Атанас Зафиров. Той обясни, че обединението е вдъхновено от френския пример, при които левите формации са направили обединение буквално за една нощ.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Премиерът Димитър Главчев: Първият учебен ден е знакова дата

За цяла България първият учебен ден е знакова дата и може да се каже, че това е един от най-големите празници. С тези думи служебният премиер Димитър Главчев се обърна към учители, ученици и родители при откриването на учебната годината в столичното 35..

публикувано на 16.09.24 в 12:55

Президентът Румен Радев пожела на децата да бъдат творци на бъдещето си

При откриването на учебната година в столичното 128 СУ "Алберт Айнщайн“ президентът Румен Радев призова учениците да бъдат "истински творци" на тяхното "собствено утре“. В приветствието си за Новата учебна година държавният глава пожела на всички..

публикувано на 16.09.24 в 12:53

Безплатни учебници за всички български училища

Учебната 2024/2025 година ще е първата от десетилетия насам с безплатни учебници за всички ученици. По информация на БТА са одобрени 509 броя учебници и учебни комплекта по общообразователните предмети за учениците от 1 до 12 клас. Учебниците от втори до..

публикувано на 16.09.24 в 12:39