Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Открит урок по български народни танци в Дюселдорф

Снимка: Немско-българско дружество „Дунав“, Дюселдорф/ Фейсбук

Немско-българското дружество "Дунав" в Дюселдорф, Германия, ще проведе открито занимание по народни танци на 16 август (петък). Това съобщават във Фейсбук от сдружението. Танцовото събитие ще бъде водено от Ирина Стефанова и е планирано да започне в 20:00 ч. местно време в залата на училище „Сейнт Бенедикт“ (40219 Düsseldorf), съобщи БТА. 

"Всички желаещи да танцуват, независимо дали начинаещи, напреднали или професионалисти, са поканени. Децата също са добре дошли" – подчертават от дружеството.

Немско-българско дружество "Дунав" е основано през лятото на 2010 години. Сред водещите цели на сдружението са популяризирането на българския език и култура в Германия, както и задълбочаването на немско-българските отношения в образователна, научна и икономическа посока.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Лисабонски университет

Курсове по български език предлага Лисабонският университет

Лисабонският университет предлага курсове по български език, отворени и за външни желаещи да изучават езика. Това съобщи Посолството на България в Португалия. Занятията започват на 19 септември 2024 година и продължават до май 2025 година. Те са..

публикувано на 11.09.24 в 15:06

Българите в Тараклия обсъждат евроинтеграцията на Молдова

Дискусия  "Европа – това сме ние, ние – това е Европа" ще се проведе днес от 16.00 ч. в ресторант "Варна" в молдовския град Тараклия. Организатор на събитието е Асоциацията за развитие на българската общност в Молдова (АРБОМ) с подкрепата на..

публикувано на 10.09.24 в 08:05

Дни на българското документално кино в Босилеград

В Босилеград, Сърбия, започва Второто издание на "Дни на българското документално кино", чийто организатор е Сдружение "ГЛАС".  Част от своето творчество ще представят Георги Тошев, Борислав Колев, Мария Ландова, Христо Петков, Калин Илиев,..

публикувано на 10.09.24 в 06:45