Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Илияна Йотова:

Новият служебен кабинет не е на президента

Илияна Йотова
Снимка: БТА

Вицепрезидентът Илияна Йотова прогнозира, че и към новото служебно правителство ще бъдат отправени обвинения в политическа употреба.

Горица Грънчарова-Кожарева е новият служебен премиер

Този служебен кабинет не е на президента. Време е да се свалят всички маски и да се каже ясно, че поправките в Конституцията, касаещи служебния кабинет, бяха направени срещу един човек – Румен Радев”, коментира Илияна Йотова пред БНТ, визирайки ограничените правомощия на държавния глава при съставянето на служебно правителство. “Тези поправки отвориха кутията на Пандора”, добави тя.

Според вицепрезидента има три сценария след предстоящите предсрочни парламентарни избори наесен. Първият е правителство на малцинството с определена програма със съгласието на мнозинство в Народното събрание без да се влиза в реална коалиция за определен период от време, вторият – разписаните коалиции, а третият – кабинет с експертен и технически характер.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Коалициите на Пеевски и на Доган не представиха исканите от ЦИК документи

Двете крила на ДПС, които възнамеряват да участват на предсрочните парламентарни избори на 27 октомври в коалиции, не са спазили указанията на Централната избирателна комисия да представят документи, доказващи, че партията не е част от техния състав,..

публикувано на 08.09.24 в 09:02
Атанас Запрянов и Борис Писториус

България и Германия се споразумяха за съвместна покупка на зенитно-ракетни комплекси IRIS-T

Военният министър Атанас Запрянов и германският му колега на Борис Писториус подписаха програмно споразумение за съвместна покупка на зенитно-ракетни комплекси IRIS-T. Това стана на двустранна среща в рамките на форума на контактната група за..

публикувано на 07.09.24 в 09:52

ПП, ДСБ и Да България подписаха коалиционно споразумение

"Продължаваме Промяната" (ПП), "Демократи за силна България" (ДСБ) и "Движение Да България" (Да България), подписаха коалиционно споразумение за участие в изборите за народни представители на 27 октомври. Коалицията ще работи за това страната ни..

публикувано на 05.09.24 в 17:00