Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Предстои леко захлаждане и краткотрайни валежи с гръмотевици

Снимка: Елизабет Радкова

След полунощ ще се изясни над по-голямата част от страната, като по-значителна облачност ще има над крайните югоизточни райони, където ще превалява дъжд с гръмотевици.

Във вторник, 27 август,
до обяд над повечето райони ще преобладава слънчево време. В следобедните часове по-значителни увеличения на купестата и купесто-дъждовната облачност ще има над северните и източни части от страната. На места, главно в Североизточна България ще превали и прегърми. Ще духа слаб и умерен вятър  от североизток-изток. Максимални температури ще бъдат между 30° и 35°, в София - около 30°. 

По Черноморието
 сутринта все още краткотрайни превалявания от дъжд ще има в крайния южен участък. Над останалата част от крайбрежието преди обяд ще преобладава слънчево време. След обяд над Северното Черноморие облачността ще се увеличи. На места ще превали и прегърми. Ще духа до умерен североизточен вятър. Максималните температури ще бъдат между 27° и 31°. Температурата на морската вода е 26°-29°. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала.

В планините
 ще преобладава слънчево време. След обяд ще се развива купеста облачност, но само на отделни места ще има краткотрайни превалявания от дъжд. Ще духа умерен до силен вятър от изток-североизток. Максималната температура на височина 1200 метра ще бъде около 24°, на 2000 метра 16°.

На Балканския полуостров
ще бъде предимно слънчево. След обяд ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност и на места ще превали и прегърми. По-значителни ще са валежите в северозападните райони и Румъния. С повече слънчеви часове и почти без валежи ще е времето в южната част от полуострова.

Над Западна Европа
 се очаква да бъде облачно, ветровито и с валежи от дъжд на Британските острови, по-голямата част от Скандинавския полуостров и Финландия. Количествата на валежите ще са значителни в Ирландия, Шотландия и Норвегия. В останалата част от континента ще преобладава слънчево време. След обяд по-значителни временни увеличения на облачността ще има над Апенинския полуостров, района на Алпите, южните райони на Централна Европа, както и над Южна Украйна и на места там ще превали и прегърми. В следобедните часове краткотрайни валежи, на места придружени с гръмотевици ще има и в централните райони на Европейска Русия./ДГ

В Лондон ще е 24°. В Париж, Берлин и Варшава 27°. Белград и Атина - 33°, в Москва 30°, в Мадрид и Букурещ 35°, Рим 34°,  Атина 31°, а в Истанбул 30°.
Отвъд Океана – във Ванкувърще е 17°, а в Отава 27 °, в Сан Франциско 23°, в Ню Йорк 28°, и Чикаго 36°,  в Маями 31, Мексико сити  24°, в Каракас 26°, в Лима 17°,  Сантяго де Чиле 19°, а в Рио де Жанейро ще е 20°. В Карачи се очакват максимум 34°, в Риад 44°, Тел Авив 11°. В Маракеш 36, в Кайро 35°. В Мелбърн 19°, в Сидни 22°, а в Окланд 14° и Уелингтън – 12°.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Учебно-тренировъчен самолет катастрофира при подготовка за авиошоу

Министърът на отбраната Атанас Запрянов отменя авиошоуто в Трета авиационна база заради катастрофа с учебно-транспортен самолет  L-39 ZA, съобщи Министерство на отбраната. Инцидентът е станал при подготовка на утрешните демонстрации по случай..

публикувано на 13.09.24 в 16:20

Наръчник за родители: Как да изпратим първокласника от поколението "Алфа" на училище

С трепет и вълнение над 55 хиляди българчета ще прекрачат за първи път училищния праг. На 16 септември първолаците ще влязат в ремонтираните класни стаи, украсени с балони и цветя. А там, подредени на чиновете ги очакват изпъстрени с картинки..

публикувано на 13.09.24 в 10:10

50-метров зелник, стари занаяти и музика от Балканите на фестивал в Шишковци

Изложбите "Черги от Краището", "Облеклото в Краището от началото на 20-и век", базар на занаятчийски произведения и селскостопанска продукция, конкурс за най-добра домашна ракия и богата музикална програма влизат в програмата на първия ден на..

публикувано на 13.09.24 в 07:40