Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

МВнР: Българите да не пътуват до Япония заради опасен тайфун

Снимка: МВнР

Министерството на външните работи препоръча на българските граждани, пребиваващи в Япония или планиращи да посетят страната, да се въздържат от пътувания там през следващите четири дни заради вилнеещата тропическата буря “Шаншан”. От ведомството посъветваха сънародниците ни също така да спазват препоръките на местните власти и да следят редовно интернет страницата на Японската метеорологична агенция.

Тайфунът вече причини човешки жертви – до момента е потвърдена гибелта на трима души, а 78 пострадаха от стихията.

Ако се нуждаят от съдействие, българските граждани в Япония могат да се обръщат към българското посолство в Токио, казаха от Ситуационния център към външното министерство.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Септември в Осоговската планина

Повече облаци и малко слънце в първия учебен ден

През нощта облачността ще е значителна и на места главно в централните райони ще има валежи от дъжд. Сутринта в котловините и низините ще се образува мъгла. Ще духа слаб до умерен вятър от запад-северозапад. Минималните температури ще са между 6° и 11°,..

публикувано на 15.09.24 в 18:10

30 000 души аплодираха Андреа Бочели в София напук на лошото време

Близо 30 000 души аплодираха Андреа Бочели, който в съботната вечер на 14 септември празнува 30-годишната си кариера. Публиката се стече за двучасовия спектакъл на италианския тенор на националния стадион „Васил Левски“ въпреки дъждовното време. На сцената..

публикувано на 15.09.24 в 11:46
Христо Стоичков в Бургас

Футболната ни легенда Христо Стоичков ще отговаря за проектите на ФИФА "Футбол в училище"

"Щастлив и горд съм, че Джани Инфантино се спря на Христо Стоичков да отговаря за всички турнири и проекти, които са свързани с ФИФА и най-вече - с програмите за развитието на футбола в училищата в цяла Източна Европа". Това обяви легендарният български..

публикувано на 15.09.24 в 09:55