Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

На фокус - ситуацията в единствената у нас млекопреработвателна компания

Снимка: Министерство на икономиката и индустрията

Служебният министър на икономиката и индустрията Петко Николов днес, 3.септември, ще бъде на работно посещение в крайдунавския град Видин, предаде БНР Видин. По време на визитата си Николов ще посети производствената база на единственото българско държавно млекопреработвателно дружество "Ел Би Булгарикум“ и ще се срещне с неговите служители и ръководители. 

На 21 август ръководството на компанията излезе с позиция, в която опроверга спекулативни, според него, твърдения, че се предвижда затваряне на производствената база на компанията в града. Министърът на икономиката Петко Николов също заяви в парламента, че се работи приоритетно за модернизиране и обновяване на производствената база на "Ел Би Булгарикум" ЕАД във Видин.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Заводът на

Японски завод за кабели мести производството си от България заради високи разходи

Японската компания "Сумитомо Електрик Борднетце" планира да преустанови дейността на единия от заводите си в България - в гр. Мездра, през 2025 г., а вторият ѝ завод - в град Карнобат, ще продължи работа с намален капацитет, предаде БТА. Причината е..

публикувано на 15.09.24 в 17:00

България лансира идеята за общи туристически маршрути с Турция

Министърът на туризма Евтим Милошев откри туристическия форум „България – открий и сподели“ в Истанбул, Турция. Форумът цели да изследва възможностите за взаимодействие между българския и турския туристически продукт. „Вярвам че съществува сериозен..

публикувано на 15.09.24 в 14:21

България иска облекчаване на вноса на български селскостопански продукти в Китай

На българо-китайски бизнес форум в София президентът Румен Радев изтъкна пред представителите на китайския бизнес предимствата на бизнес средата в България и наличието на висококвалифицирани специалисти. "Няма кола, произведена в Европа, която да..

публикувано на 12.09.24 в 14:38