Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Температури до 30 градуса в събота

Снимка: БТА

В събота облачността ще бъде значителна и в Източна България, Горнотракийската низина и планинските райони ще вали дъжд. Следобед валежите ще спират, облачността ще започне да се разкъсва, а привечер и да намалява. Ще духа умерен, временно силен вятър от изток-североизток. Максималните температури ще бъдат между 25° и 30°, в София – около 26°.

Над планините облачността ще бъде по-често значителна и на много места ще има краткотрайни валежи, придружени с гръмотевици. По-интензивни ще бъдат явленията в планините на Западна България. Ще духа умерен до силен вятър от изток-североизток, по високите части – от северозапад. Максималната температура на височина 1200 м ще бъде около 19°, на 2000 м – около 14°.

Над Черноморието облачността ще бъде значителна с валежи от дъжд, на повече места придружени с гръмотевици в следобедните часове. Ще духа умерен и силен вятър от североизток. Максималните температури ще бъдат между 24° и 26°, а на морската вода – 26°-27°. Вълнението на морето ще бъде около 3 бала с тенденция на усилване.

На Балканите ще има значителна облачност. Следобед в планинските райони ще превали и прегърми. Привечер валежите ще спират и облачността ще се разкъсва и намалява.

В Атина ще бъде 32 градуса, в Букурещ и Белград – 31, в Истанбул – 29.

Дъжд ще вали в района на Ла Манш, Алпите, Франция и Белгия. На Скандинавския полуостров и в Източна Европа ще бъде предимно слънчево, но в сутрешните часове на места в Източноевропейската равнина ще има ниска слоеста облачност. На Британските острови тя ще бъде предимно значителна, но без валежи. Над по-голямата част Пиренейския полуостров и Средиземноморието облачността ще бъде разкъсана, на места – до предимно слънчево време.

В Рим ще бъде 32 градуса, във Виена – 30, в Мюнхен – 27, в Мадрид и Стокхолм – 26, в Париж и Москва – 25, в Санкт Петербург – 24.

В Ню Йорк ще бъде 24 градуса, в Чикаго и Мелбърн – 19, в Кейптаун – 17.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Валежите продължават, по върховете ще превали и сняг

През нощта  над по-голямата част от страната облачността временно ще се разкъса и намалее; по-значителна ще се задържи над югоизточните райони, където все още на изолирани места ще превалява дъжд. През втората половина от нощта от югозапад ще започне..

публикувано на 16.09.24 в 19:05

България днес - 16 септември 2024 г.

В „България днес“ на 16 септември слушайте з а първия учебен ден в България и в българските неделни училища зад граница. От историка Веселин Лазаров узнаваме защо датата  15 септември е избрана за начало на учебната година в България. А Дарина..

публикувано на 16.09.24 в 19:00

Граждански активисти очакват реакцията на Европа заради промените в Закона за образованието

Над 160 български граждански организации, сред които и Национална мрежа за децата, изпращат отворено писмо до редица европейски институции, организации, посолства и дипломатически представителства, относно законовите промени, въвеждащи забрана за..

публикувано на 16.09.24 в 17:49