Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Повече облаци и малко слънце в първия учебен ден

Септември в Осоговската планина
Снимка: Миглена Иванова

През нощта облачността ще е значителна и на места главно в централните райони ще има валежи от дъжд. Сутринта в котловините и низините ще се образува мъгла. Ще духа слаб до умерен вятър от запад-северозапад. Минималните температури ще са между 6° и 11°, в София - около 7°. Утре над Западна и Централна България облачността ще се разкъсва и намалява и ще преобладава слънчево време. Над останалата част от страната облачността ще е значителна и на места ще има валежи от дъжд. Ще духа слаб вятър от север-северозапад. Максималните температури ще са между 17° и 22°, в София - около 17°.
Над планините облачността ще е значителна и на отделни места ще превали дъжд, над 2000 метра - слаб сняг. Ще духа до умерен вятър от запад-югозапад. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 12°, на 2000 метра – около 4°.
Над Черноморието облачността ще е предимно значителна. Ще духа слаб до умерен вятър от север-северозапад. Максималните температури ще са 24°-25°, колкото и температурата на морската вода. Вълнението на морето ще е 1-2 бала.
На Балканския полуостров облачността ще е значителна, временни разкъсвания ще има над източните и крайните южни райони. Валежи от дъжд ще има на много места в северозападната част от полуострова. Температурите ще се задържат по-ниски от обичайните за средата на септември. Температурите на Балканите ще варират от 16° в Белград до 29° в Атина.
Предимно слънчево ще е на Пиренейския полуостров, в Западното Средиземноморие и Югозападна Франция. Над Британските острови, Северна Франция и Западна Германия облачността ще е разкъсана. Над Източна Германия и Средна Европа ще е облачно, на много места с валежи от дъжд. Краткотрайни валежи ще има в следобедните часове и на места в Централното Средиземноморие. Предимно облачно, на места с валежи от дъжд ще е в южните райони от Скандинавския полуостров, докато над северните и над Финландия ще бъде предимно слънчево. Предимно слънчево ще е над Прибалтика и Източна Европа. На територията на Европа най-студено ще е в Мюнхен - 11°, а най-топло в Мадрид - 30°.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Остава облачно със следобедни валежи на югозапад и североизток

В четвъртък  над по-голямата част от страната ще е облачно. Валежи ще има след обяд в Югозападна България и на места в североизточните райони. Минималните температури ще са между 9° на запад до 15° на изток, в София 12°. Максималните ще са от 20 до 25°,..

публикувано на 18.09.24 в 19:05

България днес - 18 септември 2024 г.

Вчера вечерта България бе луда по тениса. Най-добрият български тенисист Григор Димитров надви олимпийския шампион от Париж 2024 Новак Джокович в благотворителен мач в зала „Арена София“ с резултат 6:4, 2:6, 10:6. Двубоят беше съпроводен от смях,..

публикувано на 18.09.24 в 19:00

Евродепутатът Елена Йончева е в Йемен в опит да стигне до похитените българи от Galaxy Leader

Евродепутатът Елена Йончева е в град Сана, Йемен, като целта ѝ е да стигне до пристанищния град Ходейда на Червено море. Там се намира корабът Galaxy Leader с похитените от хутите българите – капитан Любомир Чанев и старши помощник-капитанът Данаил..

публикувано на 18.09.24 в 17:21