Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Валежите продължават, по върховете ще превали и сняг

Снимка: БТА

През нощта над по-голямата част от страната облачността временно ще се разкъса и намалее; по-значителна ще се задържи над югоизточните райони, където все още на изолирани места ще превалява дъжд. През втората половина от нощта от югозапад ще започне ново заоблачаване. Вятърът ще отслабне, в Западна България и ще стихне и там в котловините към сутринта ще се образува мъгла. Минималните температури ще бъдат между 6° и 11°, по-високи по Черноморието: 15°-18°; в София около 7°. 

Във вторник над по-голямата част от страната облачността ще е значителна, разкъсвания и повече слънчеви часове ще има по поречието на Дунав и в Североизточна България. На отделни места в Южна България ще превали слаб дъжд. Вятърът ще се ориентира от изток-североизток, ще е слаб, в източните райони - до умерен от север. Максималните температури ще бъдат между 20° и 25°, в София - около 20°.

Над планините облачността ще е значителна и на места ще превали слаб дъжд, по най-високите върхове на Рила и Пирин - слаб сняг. Ще духа слаб до умерен вятър в ниските части от север-североизток, а по билата от юг-югоизток. Максималната температура на височина 1200 метра около 16°, на 2000 метра - около 8°.

По Черноморието облачността ще е значителна, по северното крайбрежие ще има по-съществени разкъсвания. Ще духа до умерен вятър от север-североизток. Максималните температури ще бъдат 23°-25°. Температурата на морската вода е 24°. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала.

На Балканския полуостров над по-голямата част ще има значителна облачност. На места в западните и централните райони и в Северна Гърция ще има валежи от дъжд.

Над Пиренейския полуостров ще бъде предимно слънчево, а също и над Британските острови, Западна Франция, страните от Бенелюкс, Северна Германия и Дания. Над останалите райони от Западна и Централна Европа, както и в Италия ще има значителна облачност и валежи. Валежи ще има и по западното крайбрежие на Норвегия, във Финландия, крайните североизточни райони от континента, както и в Южна Украйна. Над останалата част от Източна Европа ще бъде предимно слънчево.

В Стокхолм ще е 18°, в Париж и Рим 19°, в Лондон, Будапеща и Белград 20°. В Берлин 24°. Във Варшава и Букурещ 23°. В Москва 26°. В Мадрид 27°, в Истанбул 28°, в Атина 29°, а в Лисабон 31°.

Във Ванкувър 15°, в Отава 27°. В Сан Франциско 17°, в Ню Йорк 25°. В Чикаго 28°, Маями 31°. В Мексико сити 23°, Каракас 26°, в Лима 18°, в Сантяго де Чиле 22°, в Асунсион 26°. В Рио де Жанейро ще е 22°, а в Сау Паулу 33°. В Карачи 32° и Тел Авив 29°, в Риад 40°, Кувейт Сити 36°. В Маракеш и Кайро 31°. В Мелбърн 16°, в Сидни 19°. В Окланд 12° и в Уелингтън 8°.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Остава облачно със следобедни валежи на югозапад и североизток

В четвъртък  над по-голямата част от страната ще е облачно. Валежи ще има след обяд в Югозападна България и на места в североизточните райони. Минималните температури ще са между 9° на запад до 15° на изток, в София 12°. Максималните ще са от 20 до 25°,..

публикувано на 18.09.24 в 19:05

България днес - 18 септември 2024 г.

Вчера вечерта България бе луда по тениса. Най-добрият български тенисист Григор Димитров надви олимпийския шампион от Париж 2024 Новак Джокович в благотворителен мач в зала „Арена София“ с резултат 6:4, 2:6, 10:6. Двубоят беше съпроводен от смях,..

публикувано на 18.09.24 в 19:00

Евродепутатът Елена Йончева е в Йемен в опит да стигне до похитените българи от Galaxy Leader

Евродепутатът Елена Йончева е в град Сана, Йемен, като целта ѝ е да стигне до пристанищния град Ходейда на Червено море. Там се намира корабът Galaxy Leader с похитените от хутите българите – капитан Любомир Чанев и старши помощник-капитанът Данаил..

публикувано на 18.09.24 в 17:21