Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2025 Всички права са запазени

България е на финала на Световната купа по паеля във Валенсия

Ник Тодоров
Снимка: Генерално консулство на България във Валенсия

Готвачи от България, Ирландия, Франция, Италия, Румъния, Колумбия, Мексико, Перу, Пуерто Рико, Обединените арабски емирства, Китай и Япония са сред финалистите на престижния конкурс World Paella Day CUP във Валенсия, Испания. 

България ще стиска палци на шеф Николай Тодоров - Ник, известен като един от организаторите на редица кулинарни фестивали и концерти в България. На финала на състезанието той ще представи своя авторска рецепта за паеля, включваща продукти, които могат да се намерят само в България и на Балканския полуостров.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Снимка: Министерство на образованието в Молдова

Българският посланик в Молдова посети училища и университети в Гагаузия

Посланикът на България в Молдова Мая Добрева посети училища и университет в Автономно териториално образувание Гагаузия, по инициатива на Министерството на образованието на Молдова, предава БТА. Посланикът обсъди с учениците и студентите европейския..

публикувано на 19.02.25 в 13:29
Снимка: Културен център „Българика“

Личността на Васил Левски продължава да свързва сънародниците ни зад граница

152 години след като България губи своя свиден син, радетел за свободна, независима и толерантна държава – Васил Левски, личността му продължава да вълнува и вдъхновява сърцата на българите от всички поколения. Учените не спират да проучват делото на..

публикувано на 19.02.25 в 13:10
Снимка: Посолство на България в САЩ

И сънародниците ни по света се прекланят пред Апостола на свободата

152 години след гибелта на Апостола, личността на Васил Левски не спира да вълнува българите, независимо дали са в страната или в чужбина. Посолството на България в Атина, Гърция,  отправи покана към местната българска общност в 16.00 ч. да поднесат..

публикувано на 19.02.25 в 06:40