Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Българският фолклорен клуб "Чемшир" се представя в "Културни нощи" в Северна Ирландия

Снимка: Facebook / BG Folk Dance Club CHEMSHIR

Българският фолклорен клуб "Чемшир" от град Арма, Северна Ирландия, ще участва в програмата на "Културни нощи" в град Ома, Северна Ирландия. Изявата на групата ни е днес от 19:00 часа местно време на централния площад в Ома. "Скъпи сънародници, вярваме на силна българска подкрепа, за да представим страната ни, България, подобаващо“, написаха във Фейсбук танцьорите. 

Снимка: Facebook / BG Folk Dance Club CHEMSHIR
Клуб "Чемшир“ е създаден на 1 септември 2013 г. от Пламена Чемширова. Формацията обединява хора от различни възрасти и с различно ниво на умения от цяла Северна Ирландия, които обичат народните танци. Идеята е да се покаже красотата на българската традиционна народна музика, танци и българска култура, съобщава БТА.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Делегация на БАН посети люлката на Българското книжовно дружество в Браила

Делегация на Българската академия на науките (БАН) заедно с дипломати и българи, живеещи в Румъния, посетиха Браила. Повод за това е честването на 155-годишнината на Академията. Учредителното събрание на Българското книжовно дружество, чийто..

публикувано на 19.09.24 в 08:41
Сградата на правителството в Скопие

Македонските българи поискаха подкрепа от България

Българите в Северна Македония имат нужда от подкрепата на България, заявиха представители на българската общност от Прилеп, Струга, Битоля и Кавадарци. Те бяха изслушани в парламентарната Комисия по политиките за българите в чужбина. "Влизането в..

публикувано на 19.09.24 в 08:16

1 милион лева се предоставят за ремонт на храм "Св. Иван Рилски" в Лондон

Правителството одобри допълнителни разходи по бюджета на Министерски съвет за 2024 г., чрез което се предоставят 928 188 лв. за реконструкция, ремонт и оборудване на храм "Св. Иван Рилски", намиращ се в сградата на Българското посолство в гр. Лондон,..

публикувано на 18.09.24 в 16:47