Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Три български формации ще танцуват в Международната седмица на културата в Тюбинген

Снимка: rodna-retsch.de

Фолклорният танцов клуб “Жарава” към българското училище “Родна Реч” в Тюбинген и народният хор “Искрици” ще участват в Международната седмица на културата в германския град, съобщиха от учебното заведение. В събитието, което ще се проведе на 28 септември на “Марктплац” 1, ще се включат също танцовата група “Веселие” от Милано.

По време на Международната седмица на културата освен танцови изяви ще има и представяне на български специалитети, става ясно от споделената информация.

“Заповядайте да се насладим заедно на българската култура, танци и кухня! Очакваме с нетърпение да изиграем много хора с Вас”, отправят покана от клуб “Жарава”.

Танцовата формация е създадена през 2019 г. от ентусиасти, обичащи народните танци. “Нашите цели са да разучим стъпките на многото автентични хора от всички фолклорни области, да превърнем някои от тях в обработени танци, както и да съхраним и популяризираме богатството на българския танцов фолклор”, казват членовете на “Жарава”.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Михаела Аройо

Фотографът Михаела Аройо: Важно е да познаваме историята на бесарабските българи

Михаела Аройо е професионален фотограф от Варна и няма роднини или близки, които са бесарабски българи. Въпреки това, през 2019-а, впечатлена от едно свое пътуване на младежки фестивал в молдовско село, тя решава да се посвети сериозно на изследването..

публикувано на 25.09.24 в 10:50
Среща между служебния външен министър Иван Кондов и вицепремиера на Молдова и външен министър Михай Попшой

Българската общност в Молдова е градивен елемент в двустранните отношения

В Ню Йорк на 79-та сесия на Общото събрание на ООН служебният външен министър Иван Кондов разговаря със своя колега от Молдова Михай Попшой, който е и вицепремиер на страната. „Голямата българска общност в Молдова е ключов градивен елемент на нашите..

публикувано на 23.09.24 в 12:37

Премиерът присъства на прием в Ню Йорк за Деня на българската независимост

Прием по случай Деня на независимостта бе организиран в българското консулство в Ню Йорк. Официални гости бяха служебният премиер Димитър Главчев и служебният външен министър Иван Кондов. Главчев поздрави българските граждани за празника и изрази..

публикувано на 23.09.24 в 09:34