Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Радослава Кафеджийска става генерален консул на България в Одрин

Снимка: БТА

Министерският съвет прие решение за назначаване на Радослава Кафеджийска на длъжността генерален консул на България в Одрин, Турция с консулски окръг, обхващащ общините: Одрин, Къркларели и Текирдаг.
Радослава Кафеджийска е юрист по образование. Била е съветник/консул в Генералното консулство на България в Солун, Гърция (2011-2014 г.), консул в Генералното консулство на България в Одрин, Турция (2016-2020 г.) и съветник/консул в Генералното консулство на България в Истанбул, Турция (2021 г. до момента).

Генералното консулство на Република България в Одрин осигурява консулско обслужване на българските граждани, пребиваващи в неговия консулски окръг и поддържане на официални работни контакти с представители на местните власти. То допринася за разширяване и задълбочаване на връзките на територията на консулския окръг във всички области на двустранните отношения на България с Турция, се казва още в решението на правителството, цитирано от БТА.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

По съседски: Събития с балкански адрес

На 15 октомври Албания започва преговори по същество за присъединяване към ЕС Постоянните представители на ЕС в Брюксел единодушно решиха да започнат преговори с Албания за членство. Началото ще е на 15 октомври с междуправителствена..

публикувано на 27.09.24 в 09:50

България, Румъния, Гърция и Хърватия координират позициите си за ЕС и Украйна

Външните министри на България, Румъния, Гърция и Хърватия традиционно се срещнаха в рамките на Общия дебат в Общото събрание на ООН в Ню Йорк, съобщи външно министерство. Първите дипломати обсъдиха продължаващата война в Украйна и последиците за..

публикувано на 27.09.24 в 09:03

Предсрочни избори по никое време

От днес, 27 септември, България отново е в 30-дневна предизборна кампания. 28 партии и 11 коалиции подадоха документи в Централната избирателна комисия за участие в поредните предсрочни парламентарни избори, като в крайна сметка за подкрепата..

публикувано на 27.09.24 в 06:15