Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Домашни любимци заедно със своите стопани дефилират на парад в Русе

Снимка: БГНЕС

Най-добрите приятели на човека ще дефилират днес на Парада на домашните любимци в русенския Парк на младежта. Добре дошли на дефилето са всички кучета, котки, зайци, таралежи, гущери, костенурки, гризачи, екзотични видове, пернати и хвъркати заедно със своите стопани, за да участват в конкурса “Всички животни са прекрасни!”.

Идеята е паркът да се превърне в сборен пункт на любителите на животните от града и участниците и гостите на събитието да се насладят на разнообразието от животински видове. За всички ще има подаръци, лакомства и изненади”, каза Александрина Колева от общинската фондация “Русе – град на свободния дух”, която е организатор на събитието.

По време на парада общинският приют за безстопанствени животни ще очаква хората, желаещи да си осиновят куче. Всеки посетител ще може да остави и сума в кутия за дарения за каузите на институцията, посветени на грижата за кучетата и котките.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Три пъти по-малко мигранти са влезли в страната през годината

Нелегалният миграционен натиск към страната ни е намалял със 70% в сравнение с първите девет месеца на 2023 г., съобщи служебният премиер Димитър Главчев. От началото на годината са направени под 50 хил. опити за нелегално пресичане на..

публикувано на 23.10.24 в 14:43

Парашутист загина, а друг е ранен при скок от балон

Един парашутист загина, а друг е ранен и настанен в болница с опасност за живота след скок от балон с топъл въздух в Софийска област, съобщи Митко Димитров, директор на пресцентъра на МВР. Сигналът за инцидента между селата Литаково и..

публикувано на 23.10.24 в 14:07

В САЩ успешно полетя първия произведен за българската армия F-16 Block 70

Успешен тестови полет на първия български изтребител F-16 Block 70 е извършен на 22 октомври 2024 г. в производствената база на компанията-производител „Локхийд Мартин“ в Грийнвил, Южна Каролина, САЩ. Това съобщи Министерството на отбраната МО на..

публикувано на 23.10.24 в 13:52