Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Около милион чуждестранни туристи са посетили български музеи през м.г.

Снимка: БГНЕС

988 хил. чуждестранни туристи са разгледали експонатните сбирки в българските музеи през 2023 г., показват данните на Националния статистически институт. Това е увеличение с 56,4% спрямо предходната година, каза зам.-министърът на туризма Павлин Петров. По думите му, културният туризъм заема значителен дял в развитието на страната ни като туристическа дестинация.

Културният туризъм като част от специализираните видове туризъм е със специален акцент и в дейностите по Годишната програма за национална туристическа реклама”, изтъкна зам.-министърът.

Осем културно-исторически дестинации, разработени от Министерството на туризма, подпомагат промотирането на страната ни както на вътрешния, така и на международния туристически пазар. Те обхващат над 150 обекта в повече от 70 населени места,  включително свързани с религиозния и поклоннически туризъм.


 


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Есен във Видин

В събота – чудно време, само за разходки

В събота , 28 септември, ще е слънчево, като в сутрешните часове ще има мъгли над Източна България. Минималните температури ще са между 11 и 16°, в София 12°. Максималните ще дотигат 29 – 34°, в столицата ще е 30°.  По Черноморието  ще е..

публикувано на 27.09.24 в 19:45

България днес - 27 септември 2024 г.

В Световния ден на туризма пътуваме – в пространството, във времето и в спомените. "България днес" ни отвежда из улиците на древна Сердика и дворцовия комплекс на Константин Велики, за да разберем как са се  чувствали хората, които..

публикувано на 27.09.24 в 19:00

До 5 октомври ЦИК трябва да определи местата за избирателни секции в чужбина

При старта днес на предизборната кампания за предстоящите извънредни парламентарни избори на 27 октомври, служебният премиер Димитър Главчев отчете, че продължават усилията на изпълнителната власт да се елиминира изкривяването на вота на хората...

публикувано на 27.09.24 в 15:53