Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

"Разказвай ми за нещо"

Снимка: Facebook/ Toma Zdravkov

Познаваме Тома Здравков като един от най-характерните гласове на българския рок. След период, наситен с участия в телевизионни предавания и формати, той отново се занимава активно със създаване на нова музика и реализира нови песни. След като от началото на годината представи "Напред" и "Белези", сега е ред на "Разказвай ми за нещо". Признава, че телевизията е голям трамплин за добиване на популярност, но счита, че когато имаш вдъхновение трябва да го хванеш, защото иначе то си заминава много бързо. Освен това си е начертал план за 2024, който следва без отклонения – да запише още две песни до края на тази година, а през 2025-а да представи с групата си ТОМА нов албум с концерт на 14 февруари.


В "Разказвай ми за нещо" Тома отново работи с Румен Гайдев – Гаро, който е автор на музиката и текста. За аранжимента се е обърнал към Иван Шопов, когото намира за ненадминат в създаването на концептуални аранжименти. В записа участват Мирослав Иванов (SAFO, Обичайните заподозрени) на китари и Александър Обретенов (D2) на бас. Енергията между този нов екип е донесла специфичната кънтри рок атмосфера, за която Тома казва:

"Исках самото парче така да звучи, че когато се прибираш от морето, или от планината, или от там, където си изкарал едни много ценни съкровени моменти на почивка, на релакс и нирвана, когато се връщаш, парчето да ти напомня за тези моменти. Общо взето това е разказ за лятото."


Снимки: Facebook/ Toma Zdravkov

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

В музиката няма невъзможни неща

На 1 октомври светът празнува универсалния език на музиката. Едва ли някой се съмнява в способността на това изкуство да лекува душите и да окрилява мислите, но днес ще добавим още една история, която доказва това – тази на единствения незрящ..

публикувано на 01.10.24 в 09:10

"Един път на един милион"

Най-новата песен на Влади Ампов - Графа е "Един път на един милион". Автор на музиката и аранжимента е самият Влади, а за текста се е обърнал към Руши Видинлиев. Тази творческа среща не е първата за тях – предишната им колаборация беше преди 20..

публикувано на 30.09.24 в 10:15

Отиде си бележитата цигуларка Стойка Миланова

На 29 септември 2024 г., след боледуване, в Мадрид почина българската цигуларка с международна кариера Стойка Миланова. Това съобщиха от семейството във фейсбук. Стойка Миланова е родена на 5 август 1945 г. Започва да свири на цигулка на..

публикувано на 30.09.24 в 10:05