Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Оперният бас Славин Пеев празнува 20 години на сцената с концерт в София

Снимка: slavinpeev.de

На 5 октомври в камерна зала "България" в София Славин Пеев ще отбележи две десетилетия на сцената със знаменити арии от оперната класика. Заедно с него  пред публиката ще излезе пианистката и композитор Благовеста Константинова. В концерта ще звучат някои от най-ярките оперни арии от басовия репертоар, изпълнявани от Славин Пеев през изминалите 20 години. Сред тях са Ария на клеветата из операта "Севилският бръснар" на Росини, Ария на Фиеско из операта "Симоне Боканегра" на Верди и др. Публиката ще се наслади на произведения от  вечната оперна класика с музика от Белини, Доницети, Глинка, Росини, Чайковски, Мусоргски и много други. Специална част от концерта си Славин Пеев е посветил на знаменития български оперен артист – Борис Христов. Припомняме, че тази година се навършват 110 години от рождението на великия бас.

Като важен момент в своето образование, Светлин Пеев определя постъпването си в майсторски клас към Културния институт в Рим, който се провежда в дома на Борис Христов в италианската столица. Там Пеев е бил стипендиант на Фондация "Борис Христов", създадена, за да пази наследството на именития българин и да помага в подготовката на талантливи  артисти по пътя им към голямата сцена. 



БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Пловдив става столица на китарната музика

От 4 до 6 октомври Пловдив ще се превърне в столица на китарата. Това се дължи на фестивала GuitART, който за девета поредна година ще ни предложи среща със световноизвестни китаристи и нови групи с изгряващи могообещаващи таланти от различни страни...

публикувано на 04.10.24 в 08:15

"Разказвай ми за нещо"

Познаваме Тома Здравков като един от най-характерните гласове на българския рок. След период, наситен с участия в телевизионни предавания и формати, той отново се занимава активно със създаване на нова музика и реализира нови песни. След като от..

публикувано на 01.10.24 в 10:15

В музиката няма невъзможни неща

На 1 октомври светът празнува универсалния език на музиката. Едва ли някой се съмнява в способността на това изкуство да лекува душите и да окрилява мислите, но днес ще добавим още една история, която доказва това – тази на единствения незрящ..

публикувано на 01.10.24 в 09:10