Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Поредната група българи се завърна от Ливан

Снимка: БТА

Още една група български граждани се прибра в родината рано тази сутрин от Ливан. Това е станало със съдействието на външното министерство, посолството на България в Бейрут и канадските ни партньори, съобщиха от МВнР.

Още български граждани се завърнаха от Ливан

С помощта на Канада и в координация между Ситуационния център на министерството, българското посолство и партньорски служби вчера у нас пристигна първата група българи, изведени от Ливан.

Ситуационният център в МВнР продължава да търси възможности за безопасното завръщане в България на други потърсили съдействие наши сънародници и членовете на техните семейства, пише още в съобщението.


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Димитър Главчев свиква извънредна среща за извеждането на българите от Ливан

На среща в Министерския съвет, свикана от служебния премиер Димитър Главчев, ще бъдат обсъдени мерките, които страната ни предприема за безопасното извеждане на българите от Ливан, съобщи правителствената пресслужба. Ще участват представители на..

публикувано на 29.09.24 в 11:26
Димитър Главчев

Работна група в МВнР работи за извеждането на българите от Ливан

По повод ескалацията на ситуацията в Близкия Изток и най-вече в Ливан служебният министър-председател Димитър Главчев и външният министър Иван Кондов са в постоянна връзка, съобщиха от външното ни министерство. МВнР: Българите да не предприемат..

публикувано на 28.09.24 в 17:13
Илияна Йотова

Илияна Йотова пожела на избирателите да помнят края на 50-ия парламент и да направят достоен избор

Петдесетото Народно събрание приключи по начин, който е преди всичко много обиден за нас, българските граждани , коментира вицепрезидентът Илияна Йотова в Маджарово, където се състоя националното поклонение “Ден на тракийската памет” на мемориалния..

публикувано на 28.09.24 в 15:23