Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Две изложби посветени на България откриха в Букурещ

Снимка: БТА

Две изложби с културни и природни забележителности от страната ни бяха открити в българското посолство в Букурещ от служебнте министри на туризма Евтим Милошев и на културата Найден Тодоров, заедно с посланик Радко Влайков. 

"Светът познава България и Румъния като съседни държави и те трябва да се представят заедно", заяви Милошев.
"Без памет сме загубени, а културното наследство е онази част от нашата памет, която ни кара да се чувстваме горди", каза маестро Тодоров. 

Експозицията „Бранд България – страна на чудесата“ е подредена в посолството, а „България от птичи поглед“ е поставена върху оградата на мисията.



Събитието е част от съпътстващата програма на Срещата на организацията за Европейско културно наследство, организирана от „Европа Ностра“, на която Букурещ е домакин. Събитието от 6 до 8 октомври е под патронажа на президента на Румъния Клаус Йоханис.

 

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Духът на Стара София завладява центъра на столицата

Имало едно време един необикновен квартал. От него започвал строежът на Стара София, защото се намирал между Двореца и гарата – основният път, който свързвал живота в града. В това пространство хората не просто задоволявали своята човешка потребност..

публикувано на 12.09.24 в 08:15

Варна е домакин на Световен фестивал на анимационния филм

20-ото издание на Световния фестивал на анимационния филм се открива днес във Фестивалния и конгресен център на черноморския град Варна и ще продължи до 15 септември. Селектирани са над 70 заглавия в 7 категории , сред които най-очаквани..

публикувано на 11.09.24 в 08:35

В София се открива “Алея на книгата”

От днес до 15 септември столичният булевард “Витоша” и паркът пред Националния дворец на културата се превръщат в огромна книжарница на открито. Поредното издание на “Алея на книгата”, организирано от Асоциация “Българска книга”, дава изява на 138..

публикувано на 09.09.24 в 06:00