Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Предсрочни избори – 27 октомври 2024г.

Президентът призова за действия срещу купуването на гласове

Снимка: Пресцентър на Президентството

Призив за убедителни действия срещу купуването на гласове и неговите поръчители отправи президентът Румен Радев пред представители на институциите, отговорни за провеждане на изборите. В срещата при държавния глава се включиха министърът на вътрешните работи Атанас Илков, министърът на иновациите и растежа, координиращ подготовката за изборите - Росен Карадимов, представители на Централната избирателна комисия и на Държавната агенция "Национална сигурност", и.ф. на главен прокурор Борислав Сарафов.

По думите на Радев, изобилства информация за купуване на гласове за предстоящите извънредни парламентарни избори на 27 октомври, такива сигнали постъпват включително в президентската институция. "Действията, свързани с купуването на гласове, дискредитират не само идеята за демокрацията, но и делегитимират институциите, още преди да са избрани", подчерта президентът и призова нито един сигнал за купен и контролиран вот да не бъде оставен без убедителен отговор. 



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

До края на годината САЩ и България отново ще проведат стратегически диалог

Служебният външен министър Иван Кондов се срещна в САЩ с Джон Бас, и.д. подсекретар по политически въпроси в Държавния департамент. Двете страни са споделили желание следващата сесия на стратегическия диалог между България и САЩ да се проведе до..

публикувано на 01.10.24 в 14:28

Румен Радев: Прекъсването на насилието в Близкия Изток изисква усилия на международната общност

Най-важна задача към момента е да бъде осигурено безопасното завръщане от Ливан на всички български граждани, които искат да бъдат евакуирани. Това каза пред журналисти в Бургас президентът Румен Радев.  89 българи бяха евакуирани от Ливан с..

публикувано на 01.10.24 в 14:08

Държавата подготвя евакуация на българските граждани в Ливан

Започва подготовката за поетапна евакуация по въздух на българските граждани, заявили желание да напуснат Ливан. Решението беше взето на свиканата от служебния премиер Димитър Главчев среща в Министерския съвет с с участието на представители на..

публикувано на 29.09.24 в 15:29