Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Групата “Вито хоро” ще танцува на Мултикултурния дамски фестивал “Хармония от цветове” в Пърт

Снимка: Българска асоциация "Родина"

Българската група за народни танци “Вито хоро” от Пърт ще участва в Мултикултурния дамски фестивал “Хармония от цветове”, който ще се състои тази вечер в австралийския град, съобщиха от настоятелството на Българската асоциация “Родина”.

Освен българските танцьори на сцената ще излязат представители на сдружения от Бангладеш, Египет, Еритрея, Йордания, Казахстан, Кения, Мароко, Судан, Турция, Туркменистан и Узбекистан.

В програмата на фестивала е включено ревю, представящо националните костюми на различни народи, както и танцово състезание и лекция, посветена на мултикултурализма и ролята на жените в него.

Танцовата група “Вито хоро” е създадена към учредената през 2011 г. Българската асоциация “Родина”. И танцовата група, и асоциацията си поставят за цел да популяризират и съхраняват родната култура, традиции и език сред българската общност в Западна Австралия.


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

"Коледа през юли" събира българите в Аделаида

Празничен обяд под мотото "Коледа през юли" организира днес Българското културно-просветно дружество в Аделаида, Австралия. Това съобщи БТА, позовавайки се на публикация във Фейсбук на настоятелството на българското сдружение. "В последната неделя на юли..

публикувано на 21.07.24 в 12:07