Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Очаква ни топъл есенен вторник

Снимка: БГНЕС

Във вторник, 15 октомври, сутринта на места в котловините и около водните басейни видимостта ще бъде намалена. Минималните температури ще са между 6° и 11°, малко по-ниски в местата с трайна мъгла. В София минималната температура ще е около 6°. 
През деня ще е предимно слънчево с до умерен вятър от запад-северозапад . Максималните температури ще са между 22° и 27°, в столицата ще бъде до 22°.

По Черноморието
в сутрешните часове на места ще има ниска слоеста облачност или мъгла. През деня облачността ще се разкъса и видимостта ще се подобри до слънчево време. Максималните температури ще бъдат между 21° и 23°. Температурата на морската вода е 20°-21°. Вълнението на морето ще бъде 1 - 2 бала.

Над планините
– слънчево с умерен вятър. По високите и открити части ще духа до силен северозападен вятър. Максималната температура на височина 1200 метра ще бъде около 17°, на 2000 метра до 11°.

В сряда
ще преобладава слънчево време. По-значителни увеличения на облачността ще има над североизточната част от страната. С ориентиране на вятъра от север-североизток ще прониква студен въздух и дневните температури в повечето райони ще са с 4-5 градуса по-ниски, само в Горнотракийската пизина ще останат без промяна.

В Европа
– на запад и Пиренейския п-ов облачността ще е значителна. Валежи от дъжд ще има главно в Ирландия, Южна Англия и Франция, а в Португалия и Испания количествата ще са значителни. В по-голямата част от Скандинавския п-ов, в Дания, Централна Европа и на Апенинския п-ов ще преобладава слънчево време с разкъсана средна и висока облачност. Над Северна Норвегия се чакват валежи от сняг. Значителна ще е облачността и над по-голямата част от Източна Европа, като на места ще има валежи от дъжд, в северните райони – от сняг.

Над Балканите
ще бъде предимно слънчево, като в сутрешните часове на места в котловините, низините и около водните басейни ще има ниска облачност или мъгла.

В Лондон ще има разкъсана облачност и температурите ще са до 16°. В Париж ще слънчево и през деня ще е до 20°. В Берлин се очакват 13°, докато в Москва – до 8°. В Мадрид ще е дъждовно, но с 21° максимална температура на въздуха. В Рим ще е мъгливо с 24°, в Белград и Букурещ ще е 22°, в Истанбул ще е – 23°. Най-топлата европейска столица остава Атина с 28°.

Отвъд Океана
– във Ванкувър през деня ще е до 14°, в Монреал градусите ще паднат до 6. В Чикаго очакваната най-висока температура ще е 14°, докато в Ню Йорк се очакват 7°. В Лос Анжелис термометрите ще показват до 21°, в Маями и В Мексико сити – 23°. В Буенос Айрес ще до 20°, по-топло ще е в Рио де Жанейро – 25°. В Дубай дневните температури ще достигнат 37°, а в Йерусалим – 29°.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

България днес - 14 октомври 2024 г.

В "България днес" на 14 октомври слушайте си говорим за Света Петка Българска, чиято памет почитаме в днешния ден. В памет на Кирил Маричков звучат песни на "Щурците". Гост в студиото е Ружка Николова, председател на Аржентинско-българската фондация в..

публикувано на 14.10.24 в 19:00

Ще строим скоростен път Монтана - София с тунел под "Петрохан"

Председателят на Управителния съвет на Агенция "Пътна инфраструктура" Йордан Вълчев подписа договор за изработване на идеен проект за скоростен път Монтана – София с тунел под старопланинския проход "Петрохан". Стойността на договора с..

публикувано на 14.10.24 в 17:18

Френска културна вълна залива София в идните седмици

До края на годината българската публика ще се срещне с френската култура под формата на поредица от прожекции на филми, литературни четения, конференции, изложби и пр. Поводът е 145 години от установяването на дипломатически отношения между..

публикувано на 14.10.24 в 12:25