Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Съставите на СИК извън страната вече са назначени

Заместник-председателят и говорител на ЦИК Росица Матева
Снимка: БТА

Към днешна дата за участие в предсрочните парламентарни избори са регистрирани 4858 кандидати за народни представители. От тях 1378 са жени, 3480 – мъже. Бройката не е окончателна, тъй като продължават да постъпват искания за заличаване на някои от кандидатите. Това съобщи на брифинг заместник-председателят на Централната избирателна комисия Росица Матева. 

В страната и извън нея засега ще има 12 640 СИК, но тази бройка също ще търпи промяна, тъй като 48 часа преди изборния ден ще се образуват секции в лечебни, социални заведения и места за задържане. В 9353 секции в страната ще се гласува с машина. Извън страната ще се гласува в 719 секции в 57 държави, като машинно гласуване ще има в 157 секции. Съставите на СИК извън страната вече са назначени, посочи Матева.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Всички сънародници, които са пожелали да се евакуират от Ливан, вече са на българска територия

Още 80 български граждани от Ливан кацнаха снощи на летище София с правителствения самолет. Така евакуираните с два полета след 30 септември вече са 169. Последният полет бе посрещнат от министъра на транспорта Красимира Стоянова. Тя заяви, че..

публикувано на 02.10.24 в 08:41

Правителственият "Еърбъс" евакуира още 80 българи от Бейрут

От Бейрут за София излетя с правителствения "Еърбъс" втората група от 80 българи, които поискаха да напуснат Ливан. Очаква  се самолетът да кацне в София след 19.00 часа. 89 наши сънародници и членове на техните семейства бяха изведени по въздух..

публикувано на 01.10.24 в 18:50

Част от българите в Ливан са евакуирани с правителствения самолет

Държавата започна извеждането на сънародниците ни, изявили желание да напуснат Бейрут след атаките на Израел срещу Ливан. Част от българите в Ливан вече са евакуирани с правителствения Airbus, предаде репортерката на БНР Мира Стефанова. Самолетът..

публикувано на 30.09.24 в 17:55