Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Отношенията София - Скопие не пречат на българо-македонския бизнес

Снимка: БТА

В Скопие се проведе годишното общо събрание на Македоно-българската стопанска камара. Форумът прие отчета на председателя на камарата Биляна Митева, финансовия отчет и програмата за работа през 2024-2025 г.

"Фокусът ни е върху развитието на камарата, на която специфичната ситуация между двете държави не трябва да влияе. Не политиката, а хората и контактите между тях са важни, бизнес без граници трябва да има и той да се развива”, посочи председателят на камарата Биляна Митева.

Успех в работата на Македоно-българската стопанска камара пожела посланикът на България в Северна Македония Желязко Радуков.

Македоно-българската търговска камара има над 65 членове и е създадена през 2011 г. за насърчаване на икономическите връзки от двете страни на границата. През 2023 г. стокообменът между двете страни достигна рекордните над 1,3 млрд. евро, което е ръст с 16,57%.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

България трябва да възстанови водещата си роля на Балканите

Президентът Румен Радев призова политиците и партиите да решат своите проблеми и да върнат България на Балканите “в един по-широк регионален план”. “Крайно време е да извадим главите си от пясъка, да престанем да се занимаваме с нашите..

публикувано на 17.10.24 в 16:15

"Галъп": 7 са сигурните участници в новия парламент, възможни са и още двама

Ако предсрочните парламентарни избори бяха в началото на октомври и декларациите на респондентите се изпълнят, първа политическа сила с 25,7% от гласовете би била коалицията ГЕРБ-СДС. Това сочи изследване на социологическата агенция "Галъп..

публикувано на 14.10.24 в 18:31
Димитър Главчев

Димитър Главчев ще участва в Среща на върха в рамките на Берлинския процес

Служебният премиер Димитър Главчев ще участва в Срещата на върха в рамките на Берлинския процес, която ще се проведе днес в германската столица, съобщиха от пресслужбата на Министерския съвет. Основната идея на инициативата е да подпомага процеса на..

публикувано на 14.10.24 в 06:00