Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

СЕМ избра Милен Митев да е генерален директор на БНР за втори мандат

Милен Митев
Снимка: Ани Петрова

Съветът за електронни медии (СЕМ) избра Милен Митев за втори мандат като генерален директор на БНР. Своята подкрепа за него дадоха Галина Георгиева, Къдринка Къдринова и председателят на медийния регулатор Габриела Наплатанова.

Милен Митев е роден на 4 март 1984 г. Завършва езикова гимназия в Пловдив с английски и немски език и "Право" в Софийския университет.

Започва работа в БНР през 2009 г. После работи в БТА. През 2020 г. се връща в БНР като директор на административна дирекция. През август 2021 г. е избран от СЕМ за изпълняващ длъжността генерален директор на БНР, а след това и за титуляр.

8 години е член на правния комитет на Европейския съюз за радио и телевизия (ЕСРТ), както и експертните групи на съюза по авторско право и публично финансиране. От 2023 г. е член на радиокомитета на ЕСРТ, а през декември е избран и за член на Управителния съвет.





Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Снимка: Д-р Георги Герджиков, Травентурия

България е сред ТОП дестинациите за наблюдение на птици в Европа

По разнообразие на птици страната ни заема едно от челните места в Европа и попада в ТОП 5 на дестинациите за т.нар. бърдуочинг или орнитологичен туризъм на Стария континент, научаваме от разговора ни с д-р Георги Герджиков, който от години развежда..

публикувано на 17.10.24 в 10:45
Средна оценка: 0 - много неудовлетворен до 10 - много удовлетворен

Поредна класация нарежда българите сред най-неудовлетворените хора в ЕС

С оценка от 5,9 българите са най-недоволни от живота си сред държавите от ЕС, показват данни от проучване на Евростат за 2023 г. В изследването хората в ЕС е трябвало да оценят цялостната си удовлетвореност от живота по скалата от 0 – "крайно..

публикувано на 17.10.24 в 09:45

Слънчево време и сравнително високи температури ни подарява 17 октомври

В четвъртък, 17 октомври, ще бъде предимно слънчево. По-значителна облачност ще има над Североизточна, а към обед и над Централната част на България, която към края на деня ще намалее. Ще духа слаб до умерен вятър от изток, в Източна България..

публикувано на 16.10.24 в 19:45