Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Очаква ни есенно слънчево време, минималните температури ще падат

Екопътека ''Ждрелото на река Ерма''
Снимка: БТА

В петък, 18 октомври, ще преобладава слънчево време. Ще духа слаб до умерен вятър от изток, в Източна България - временно силен от север. Минималните температури ще бъдат между 2° и 3°, по Черноморието до 6°- 8°, в София – около 0°. Максималните ще са достигат 12° - 17°, в София – около 16°.

В планините
 ще е предимно слънчево със силен северен вятър по билата. Максималната температура на височина 1200 м ще бъде 11°, на 2000 м – около 4°.

По Черноморието
ще преобладава слънчево време, с до силен северен вятър. Максималните температури на въздуха ще достигат 13° – 15°, на морската вода  – 20°. Вълнението на морето ще бъде 3-4 бала.

В събота
ще остане предимно слънчево

На Балканите
– над по-голямата част от полуострова в петък ще е предимно слънчево. В сутрешните часове на места в равнините и котловините ще има мъгла. По-значителна облачност ще има над западните райони, където на места ще превали дъжд. На изток ще се задържи ветровито, с температури по-ниски от обичайните. В Атина ще бъде максимум 21°, в Белград 18°, в Истанбул 17, в Букурещ – 15°.

Европа
– над по-голямата част от Пиренейския п-ов ще е слънчево, по-значителна облачност ще има над западните и североизточните райони н, където ще превали. Над Западна Европа, Западното и Централното Средиземноморие ще е облачно с валежи, на места значителни. Облачно, без съществени валежи ще е над Скандинавския п-ов. Слънчево, на места със сутрешни мъгли ще е в Прибалтика, Беларус, Западна Украйна и Централна Европа. Над по-голямата част от Източна Европа ще преобладава слънчево време, преди обяд на места с мъгли. По-значителна ще е облачността над южните райони от Източноевропейската равнина, където ще превали дъжд. 

В Рим се очакват максимални 21 градуса, в Париж – 18°, в Лондон – 16°, в Мадрид – 17°, в Берлин 16° и в Москва - 7°
В Монреал ще е до 13°, в Чикаго - 18°, в Ню Йорк - 13°, в Лос Анжелис ще е 19°.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Средна оценка: 0 - много неудовлетворен до 10 - много удовлетворен

Поредна класация нарежда българите сред най-неудовлетворените хора в ЕС

С оценка от 5,9 българите са най-недоволни от живота си сред държавите от ЕС, показват данни от проучване на Евростат за 2023 г. В изследването хората в ЕС е трябвало да оценят цялостната си удовлетвореност от живота по скалата от 0 – "крайно..

публикувано на 17.10.24 в 09:45

Слънчево време и сравнително високи температури ни подарява 17 октомври

В четвъртък, 17 октомври, ще бъде предимно слънчево. По-значителна облачност ще има над Североизточна, а към обед и над Централната част на България, която към края на деня ще намалее. Ще духа слаб до умерен вятър от изток, в Източна България..

публикувано на 16.10.24 в 19:45

СЕМ изслуша кандидатите за генерален директор на БНР, предстои избор

Съветът за електронни медии днес изслуша последните трима кандидати за генерален директор на Българското национално радио преди да направи избора си на 17 октомври т.г. Седем души се състезават за поста – сегашният директор Милен Митев,..

публикувано на 16.10.24 в 17:17