Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

ГДБОП задържа девет души за сексуална експлоатация на деца

Снимка: МВР

Девет души на възраст между 35 и 48 години са задържани в специализирани полицейски операции на ГДБОП срещу сексуалната експлоатация на деца.

Под фалшива самоличност двама от арестуваните са се свързвали по интернет с тийнейджъри, представяйки се на години, близки до техните. След като са спечелвали доверието на децата, те са ги манипулирали да участват в порнографски представления. Другите арестувани са споделяли в затворени групи материали със сексуални извращения с малолетни и са изполвали ресурсите на пиър ту пиър мрежите, за да свалят файлове със сексуално насилие на деца с цел последващата им обмяна със сексуални насилници от цял свят.

От жилищата на задържаните са иззети множество компютърни системи, лаптопи, видеокамери и други носители на информация, съдържащи огромно количество материали със сексуално насилие на деца от двата пола.

През м.г. на горещата линия на Националния център за безопасен интернет са постъпили над 46 300 сигнала, 95% от които – за сексуална онлайн експлоатация на деца.



БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Димитър Главчев и Галя Кондева

Догодина започва строежът на Националната детска болница

Строежът на Националната детска болница ще започне през юни догодина, съобщи на брифинг служебният премиер Димитър Главчев. Междувременно до 15 септември трябва да бъде разчистен теренът в Горна баня, където ще се разполага лечебното заведение...

публикувано на 19.10.24 в 13:16

Изгоря офис на партия, която ще участва на изборите

Пожар избухна във варненския офис на партия, представена в последното Народно събрание и участник в изборите на 27 октомври т.г. Помещението, което се намира в сграда в центъра на града, е напълно изгоряло. Сигналът за инцидента е подаден в ранните..

публикувано на 19.10.24 в 11:10

Седем секунди е липсвала комуникация между кулата и самолета

В критичните седем секунди на полета, при който на 13 септември т.г. загинаха двама от най-добрите военни пилоти по време на подготовка за авиационни демонстрации, е липсвала комуникация между кулата и самолета. Това показват записите на разговорите..

публикувано на 19.10.24 в 10:03