Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Предсрочни избори – 27 октомври 2024г.

Марин Йотов от Берлин очаква от политиците готовност за компромиси в името на правителство

Снимка: Ройтерс

В цяла Германия българите могат да гласуват в 66 секции. В Берлин те са пет, като във всяка от тях има машина. Изборният ден протича спокойно.  До момента са гласували малко над 800 души, което в сравнение с изборите на 9 юни е малко повече оттогава – съобщи за Радио България Марин Йотов, който е член на комисия в германската столица.

личен архив

"Досега не сме срещнали затруднения. Във всички секции има машини, а хората гласуват горе-долу по равно с машина и на хартия. Всички, които идват са много обнадеждени и се надяват, че ще се промени нещо и да може България да тръгне напред. Това е, което ги мотивира основно да дадат своя вот."

Известен проблем, който може да окаже влияние върху активността, според Марин е, че учениците в Берлин в момента са във ваканция и е възможно част от родителите да са извън града, но към момента това не е повлияло особено на активността.

Новината, която очаква да чуе Марин в края на изборния ден е политиците да бъдат готови на компромиси и да може да бъде съставено правителство, което е в интерес на България и нейните граждани.


Снимки: Ройтерс, личен архив


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Фолклорно надиграване на българите в Анталия организират сънародници от Англия

Фолклорен събор в турския град Анталия организира Асоциация "България" от Великобритания - от 22 до 27 октомври. Това съобщава във Facebook Виолета Иванова от Асоциацията на българите в Централна Англия. От Асоциацията канят всички, които желаят и..

публикувано на 22.10.24 в 07:45
Село Пустец в областта Мала Преспа

Страната ни осигури профилактични прегледи на българи в албанското село Пустец

Дежурен екипаж на самолет С-27J "Spartan" от състава на авиобаза "Враждебна " осигури въздушния транспорт от София до албанската столица Тирана на медицински екип от различни специалисти и тяхното оборудване. Тази събота и неделя  в поликлиниката на..

публикувано на 21.10.24 в 15:21
Радослава Недялкова с голямата награда „Българка на годината – Св. Злата Мъгленска“ за 2023 г.

Радослава Недялкова от "Нашенци": Фолклорните състави са сърцата на българските общности по света

"Човек си дава сметка какво е родината, когато я загуби. Ако си у дома, пускаш радиото, чуваш народната музика, говориш на български, отиваш на театър и там също се говори на български. Чак когато загубиш всичко това, осъзнаваш колко ти липсва" – казва..

публикувано на 21.10.24 в 14:20