Ефирни телефони: 02 963 56 50 и 02 963 56 80

В "Красна поляна" откриха първия Регионален център за правни консултации в София

Първият Регионален център за правни консултации към Софийската адвокатска колегия в София бе открит днес в район "Красна поляна". Инициативата е на кмета на района Димитър Петров и на Софийската адвокатска колегия. Помещението е осигурено от районната..

публикувано на 12.02.24 в 15:29

Заради липса на места болници в София отказват прием на спешни пациенти

Болници в София отказват прием на спешни пациенти поради липсата на места в реанимационните отделения. За проблема съобщи медицинска сестра от столичната Спешна помощ по време на форум, посветен на тази част от здравната ни система. Въпреки че..

публикувано на 12.02.24 в 15:25
По обясними причини не показваме предишния вид на спирката

Заличиха неприлични надписи на спирка на трамвай №10

Началната спирка на трамвай №10, която се намира на бул. "Черни връх" в столичния район "Лозенец", е почистена и пребоядисана за пореден път, съобщават от Столичния инспекторат. Тя беше надраскана с неприлични надписи и графити. Обновяването..

публикувано на 12.02.24 в 11:53

Очаква се от БАК да подпишат споразумение с правителството за мерки в подкрепа на земеделците

Очаква се днес членовете на Българската аграрна камара и правителството да подпишат споразумение за мерките, с които държавата ще подпомогне земеделските производители. Подписването на меморандум слага край на протестните им действия. Над 20..

публикувано на 12.02.24 в 06:55

Кирил Петков: В Столичния общински съвет се сформира ново мнозинство между ГЕРБ, БСП и ИТН

В Столичния общински съвет се сформира ново мнозинство между ГЕРБ, БСП и ИТН. Това заяви съпредседателят на ПП Кирил Петков, след като вчера ключовите комисии в СОС бяха оглавени от представители на тези опозиционни партии, а ПП-ДБ-СС получи само..

публикувано на 09.02.24 в 17:18
Новото ръководство ще продължи да насърчава  осиновяването на животни

Смениха и шефа на "Екоравновесие"

Димитър Димитров е новият директор на Столичното предприятие "Екоравновесие". Смяната на ръководството беше належаща след като е станало ясно тежкото състояние на общинските приюти, свързани с недопустимия начин на отглеждане на безстопанствените..

публикувано на 09.02.24 в 12:21

Земеделците блокираха пътищата София - Варна и София - Русе

Земеделци от Ловешка област блокират движението по главния път София - Варна при пътните възли "Абланица" и "Боаза", както и пътя София - Русе при Луковит.  Блокадата ще продължи до 15 ч. На всеки час - за по 15 минути - автомобилите ще бъдат пропускани...

публикувано на 09.02.24 в 10:28
Ваня Григорова

Ваня Григорова: София беше заложник на масата на ротацията

Аз не гласувах за избора на Цветомир Петров. Това заяви пред БНР Ваня Григорова , общински съветник от БСП, след избора на прдседател на СОС. "Честито на ПП-ДБ-СС, които се наложиха над всички останали групи. Избирателят не им даде правото да..

публикувано на 08.02.24 в 14:41

Трети ден земеделски производители излизат на протест

Трети ден земеделски производители излизат на протест. Според Националната асоциация на зърнопроизводителите, времето на протестните действия ще се увеличава с всеки изминал ден, докато не бъдат приети исканията. Няма да има протести в събота и..

публикувано на 08.02.24 в 08:11
Костадин Костадинов

"Възраждане" на протест пред Конституционния съд в четвъртък

Лидерът на "Възраждане" Костадин Костадинов обяви, че от партията му организират утре сутринта протест пред Конституционния съд.  По-късно там ще се състои заседанието, на което се очаква да бъде взето решение по жалбата за отхвърления референдум за..

публикувано на 07.02.24 в 17:11