Ефирни телефони: 02 963 56 50 и 02 963 56 80
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Рок легендата Крис Норман излиза със своя бенд на концерта в зала 1 на НДК

Тази вечер в зала 1 на НДК е концертът на рок легендата Крис Норман. На сцената той ще излезе със своя бенд, в който участват шестима музиканти. По отношение на програмата, изпълнителят обещава да зарадва многобройните си почитатели както с песни от времето на "Смоуки", така и с такива, които ще бъдат включени в новия му албум. Всъщност той още не е готов, но предстои да излезе до края на 2013 година:

„Албумът все още няма заглавие, затова не бих искал да говоря много. Включва 14 песни, които музикатски са много добри. Вероятно ще излезе към края на годината, така че надявам се да се хареса“.

По публикацията работи: Даниела Бенишева


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Бъдете наши приятели във Facebook, следвайте ни и в Instagram. За да научавате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Промени в движението на автомобили и на градския транспорт заради Екиден маратона в София

В деня на Съединението както всяка година ще се проведе София Екиден маратон. Днес е неговото 10-о юбилейно издание.  От сутринта се въвеждат промени в движението на автомобили и на градския транспорт в района около Националния стадион "Васил Левски" и булевардите "Евлоги и Христо Георгиеви" и "Черни връх". Маратонът ще започне от 9..

публикувано на 06.09.24 в 09:10

Три дни без синя и зелена зона в София

Зоните за платено паркиране в столицата няма да работят на 6, 7 и 8 септември, съобщиха от Центъра за градска мобилност (ЦГМ). Градският транспорт ще се движи по празнични разписания. Всички пунктове на ЦГМ, обаче, ще са с непроменено работно време и всеки, който желае може да зареди картата си за градския транспорт, включително ученици и..

публикувано на 05.09.24 в 18:11

Отново Екиден маратон в София в Деня на Съединението

Над 500 участници в отбори от дипломатически мисии, военни от Българската армия, атлети от спортни клубове и корпоративни тимове ще застанат утре на старта на 10-то юбилейно издание на София Екиден Маратон 2024 , който е единствен по рода си в България. По традиция щафетният маратон ще се състои на 6 септември и е посветен на годишнината от..

публикувано на 05.09.24 в 11:14
Асен Александров

В София не достигат около 200 учители, в страната - 1000

По-малко от две седмици преди началото на новата учебна година незаетите места за учители в София са около 200, а в останалата част на страната - около 1000. Това съобщи в интервю за БНР Асен Александров - директор на 51-во средно училище "Елисавета Багряна" в София и председател на Сдружението на директорите в средното образование:..

публикувано на 04.09.24 в 17:51
В Гранитна зала на Министерски съвет подписаха договор за доставка на 20 електрически мотрисни влака, финансирани със средства по Плана за възстановяване и устойчивост, 04.09.2024

"Шкода" доставя 20 електрически мотрисни влака у нас

20 електрически мотрисни влака ще бъдат доставени в България. Изпълнител на договора е "Шкода", а първият влак трябва да дойде у нас в рамките на две години, каза служебният министър на транспорта Красимира Стоянова. Договорът е за над половин милиард лева, които се осигуряват по Националния план за възстановяване и устойчивост...

публикувано на 04.09.24 в 15:44
Васил Терзиев

Столичният кмет е притеснен за бъдещето на надзорника ОП "Софинвест"

Кметът на София Васил Терзиев заяви, че под риск е поставена работата на общинското дружество "Софинвест". То е едно от шестте, чийто ръководства бяха сменени от Столичния общински съвет.  Терзиев посочи, че при смяната на членове на Управителния съвет на въпросното дружество е назначен човек, който има само икономическо образование, без да е инженер или..

публикувано на 04.09.24 в 15:11

От 368 подадени заявления за алтернатива на твърдото гориво, 231 домакинства искат климатици

За месец в Столичната община са подадени 368 заявления за смяна на стар отоплителен уред на дърва и въглища с нова екологична алтернатива . Най-голям интерес има към монтаж на климатици – 231 заявления за 585 уреда, като допустими са до 3 климатика на домакинство . Най-вероятно това се дължи на факта, че уредът може да се използва и за..

публикувано на 04.09.24 в 12:26