Ефирни телефони: 02 963 56 50 и 02 963 56 80
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

След кавъра на "Бързаш, няма време", Дичо + Чери и Алекс готвят албум

30-годишното парче на Васко Найденов е след поп-класиките, убедени са музикантите

4
Дичо така започва деня, според песента. И според началото на клипа...

В изминалия брой на Пожелание с послание тримата разказаха за забързаното ежедневие, в което се намираме всички и за това, колко много пасва и днес песента "Бързаш, няма време", на която направиха кавър.

Според Дичо в новото си звучене парчето е още по-динамично, както и самият ни живот днес. Клипът също не страда от липса на динамика - дори напротив - в продължение на 40 дни операторът обикаля с Дичо, семейството му и бандата, с уговорката, че ще ги снима, когато най-малко очакват, за е максимално истинско. По този начин и в клипа си те успяват да пресъздадат динамичният живот на изпълнителите.

Освен за новото парче говорихме и за старите и вечните песни (като "Клетва"), за първите спомени от срещата с музиката, не пропуснахме и първите излизания на сцена. Към финала на предаването, освен че се посмяхме от сърце на блиц интервюто разбрахме и че на бандата в идните месеци ѝ предстоят много участия, концерти и цял албум, който обещаха за февруари 2016-а.

Ако си пуснете предаването, ще чуете че:

Чери и Алекс са завършили музикално училище, но са и самоуки

Дичо пее от 2-годишен, когато навършва 4 му купуват пиано, а след това и китара…. През 80-те 5-6 години пеел в подлеза на „Плиска“. Обича бокса открай време, плюс риболова. Иска всеки българин на има по 5 деца…

Въпреки разликата в поколенията – между тримата няма единодушие по всички въпроси, но има баланс.

Чуйте ги.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Бъдете наши приятели във Facebook, следвайте ни и в Instagram. За да научавате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.

Галерия

ВИЖТЕ ОЩЕ
Инес Симеонова

Инес Симеонова - за първи път солист на Нов симфоничен оркестър

В първия ден на юли Нов симфоничен оркестър ще представи една класическа (във всеки смисъл на тази дума) програма . Започва с увертюра  „Егмонт“ на Бетовен и завършва с една симфония, солидна и монументална като катедрала – Четвъртата на Брамс. Между тях красиво е разположен един от концертите на Моцарт (номер 21 в до мажор) – тук солист..

публикувано на 28.06.24 в 11:02

Музиканти от 10 държави ще участват в третото издание на джаз фестивала "Д-р Емил Илиев“ в Боровец

Музиканти от 10 държави ще участват в третото издание на международния джаз фестивал "Д-р Емил Илиев“ в Боровец през август.  Директорът на фестивала Татяна Илиева обясни: "Фестивалът няма и никога не е имал комерсиална цел. Единствената цел на събитието е много благородна - да се подпомогне развитието на летния планински туризъм в курортния комплекс..

публикувано на 27.06.24 в 10:05

Музикалната кулминация тази седмица е на сцената на Sofia Live Fest

Четвъртото издание на Sofia Live Festival вече „чука на вратата“. От 21 до 23 юни  (този уикенд) на Арена София (Колодрума) в Борисовата градина ще могат да се видят, чуят и снимат изпълнители като американското хип-хоп дуо Atmosphere , магнетичната Selah Sue , нидерландската култова изпълнителка Kovacs , американският диджей и..

публикувано на 18.06.24 в 11:41

Лили Иванова получи огърлие "Златен век"

Лили Иванова получи огърлие "Златен век" от Министерството на културата на концерта си във Велико Търново. То ѝ бе връчено от служебния министър Найден Тодоров за нейните заслуги към българската музика, която, както той посочи, е немислима без нея. Това съобщи БТА. Да бъде човек на концерт на Лили Иванова е като да открие четирилистна..

публикувано на 04.06.24 в 11:24
Funkilicious получиха голямата награда в конкурса „Пролет“

Funkilicious са големите победители в конкурса на БНР за нова българска поп и рок музика "Пролет`24"

Funkilicious получиха голямата награда в категорията "Нова българска поп и рок музика" на конкурса на Българското национално радио за нова българска поп и рок музика "Пролет`24".  Woomb са победителите в категорията "Евросоник ".  Funkilicious спечелиха с песента "Всичко по две" и ще имат възможност да запишат  нова авторска музика във Второ..

публикувано на 03.06.24 в 06:05