Ефирни телефони: 02 963 56 50 и 02 963 56 80
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Виктор Ерменков - програмистът, създал ателието "Кози крак"

4
Снимка: Божидар Янев
В "Часът на майстора" ви срещнахме с Виктор Ерменков, програмист с 11 години зад гърба си в създаването на различни софтуерни решения. Той решава да обърне страницата и да се залови с това да бъде майстор. С него разговаряхме за изкуството да бъдеш майстор и майсторството в това да твориш. Какво е нужно за да последваш това, което желае сърцето ти, и да създаваш неща с ръцете си?



Откриваме отговорите на едно закътано място в самия център на София - ателие "Кози крак". Това не е магазин за кисело мляко, а споделена работилница, където всеки с идея в главата може да я материализира, да остави своята следа. Там най-различни инструменти и материали, обилно количество чай, едно диванче на което да развихрите въображението си и, разбира се, гостоприемният домакин Виктор, ви очакват за да вдъхнете живот на щурите проекти, които не ви дават мира.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Бъдете наши приятели във Facebook, следвайте ни и в Instagram. За да научавате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.

Галерия

ВИЖТЕ ОЩЕ

Фани Куцарова представя фестивала "Музикални зографи"

Продължава фестивалът “Музикални зографи”, който започна на 22 октомври. Следващите дни са предвидени срещи с едни от най-интересните изпълнители, които ще се включат в музикалния форум. “Този фестивал е съвсем нов. Цялото Сдружение “Про Артибус” , което е създадено от музиканти и художници, решихме, че това ще е един добър акцент на..

публикувано на 28.10.24 в 14:46
Крисина Йорданова

Музикалната формация Lunikk с нова песен

Музикалната формация Lunikk излиза с нова песен. Музикантите в дуото са Кристина Йорданова и Денислав Попов. Новото парче се казва “Lit” и е завръщане към по-ранните песни на дуета .  “След като направихме албума, естествено, искахме да правим нови песни, обаче в малко по-различна посока. Пак е мрачно парче, но в по-минималистичен вариант,..

обновено на 28.10.24 в 14:45
Людмила Петкова

Министерство на финансите не предвижда да увеличава данъците през 2025 г.

Министерство на финансите не предвижда да увеличава данъците следващата година.  Това съобщи служебният вицепремиер и министър на финансите Людмила Петкова след извънредното заседание на Националния съвет за тристранно сътрудничество (НСТС). Разработени са редица приходни и разходни мерки, така че салдото в хазната да бъде до 3% дефицит от БВП на..

публикувано на 28.10.24 в 13:56

Започва авариен ремонт на топлопровод на столичната ул. "Найден Георгиев"

От днес "Топлофикация-София" започва авариен ремонт на топлопровод на ул. "Найден Георгиев", съобщи кметът на район "Подуяне" Кристиян Христов. Временно ще бъде затворен за движение участъка между ул. "Макгахан" и ул. "Скайлер". Очаква се ремонтът да продължи около една седмица, допълва Христов.

публикувано на 28.10.24 в 13:16
Велоентусиастите Калин Апостолов, Теодор Борисов и Иво Делин

С новите велоалеи, София става по-безопасна за велосипедистите

Велосъбитиeто "Критична маса" ще има ново издание на 31 октомври. Повече за събитието, както и за карането на колело, като част от градската култура, разказват в предаването “Радиокафе” представители на неправителственото сдружение "Велоеволюция" и редовни участници в групови карания в София: Калин Апостолов, Теодор Борисов и Иво Делин . В София се..

публикувано на 28.10.24 в 13:06
Проф. Христо Пимпирев

България е една от 29-те държави в света, които взимат решения за бъдещето на Антарктика

Научните предизвикателства в Антарктика са във фокуса на конференция, която ще се състои на 30 октомври 2024 г., във Френския културен институт. Събитието „Научни предизвикателства в Антарктика. Опитът на българските и френските полярни експедиции“ ще ни запознае със суровия живот на този континент, а представили на различни държави ще разкажат за..

публикувано на 28.10.24 в 12:22

Откриха тяло на жена до жилищен блок в кв. "Младост

Тяло на жена е намерено до жилищен блок в столичния кв. "Младост", научи БНР. Сигналът е получен рано тази сутрин. Засега няма данни за самоличността на жената. По неофициална информация са открити следи от насилие. Районът е отцепен от полицията.  Работи се по всякакви версии за случилото се. Очаквайте подробности!

публикувано на 28.10.24 в 10:58